De slaapplek van je baby tijdens je kampeervakantie

Reisinspiratie

Een campingbedje is onmisbaar, wanneer je samen met je baby op vakantie gaat! De aankoop hiervan vergt de nodige voorbereidingen. In die zin, dat er verschillende factoren zijn om rekening mee te houden bij een kampeerbedje kopen. In dit artikel zetten we de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rijtje. Aan welke van deze punten heb je zelf al gedacht?

#1: inklapbaar campingbedje

Veel mensen kiezen voor een inklapbaar campingbedje. Het maakt dat het bedje eenvoudig mee te nemen is en daarbij niet onnodig veel ruimte in beslag neemt. Je hebt bij deze inklapbare modellen keuze uit drie varianten, namelijk: een paraplu, een pop-up en een model die je als campingtafeltje uitklapt. Probeer ze in de winkel eens uit, om te beoordelen wat voor jou het fijnste werkt.

#2: kies voor een stevig frame

Minstens zo belangrijk als de wijze waarop een campingbedje kan worden ingeklapt, is de stevigheid van het frame hiervan. Je wilt voorkomen dat het campingbedje in elkaar kan klappen, als je kind tijdens het slapen veel beweegt. Veel campingbedjes voor baby’s zijn uitgevoerd met een vergrendeling, waarmee het inklappen hiervan voorkomen kan worden.

#3: let op de bedekking van de framebuizen

Bij het beoordelen van de stevigheid van een campingbedje, is het belangrijk om te kijken naar de wijze waarop de framebuizen hiervan bedekt zijn. Je wilt voorkomen dat je kindje met zijn of haar handen bekneld kan raken achter deze buizen. Ook wil je een pijnlijk voorhoofd voorkomen, als je kind zich hieraan stoot. Vaak worden de buizen voorzien van een laagje stof om dit tegen te gaan.

#4: beoordeel de kwaliteit van het gaas

De zijkanten van een campingbedje zijn vaak uitgevoerd met gaas. Beoordeel of het gaas stevig en dik genoeg is. Je wilt voorkomen dat het kindje het gaas open kan scheuren en zo uit het bedje kan klimmen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *