Een vakantie naar de prachtige Algarve

Bestemmingen Europa Reisverhalen

In Portugal zijn vele vakantiehuizen te vinden voor een heerlijke vakantie in de Algarve. Dit is tevens de meest bekende  vakantiestreek van Portugal. In Portugal is de temperatuur altijd aangenaam, je hebt er zachte winters en warme zomers met een heerlijke zeebries. Er zijn vele vakantiehuizen in Portugal, in het speciaal in de Algarve. De Algarve bevindt zich in het zuiden van Portugal, je kan hier heerlijk tot rust komen maar ook heen gaan wanneer je van een actieve vakantie houdt. Dit zuidelijke stuk van Portugal heeft een bijzonder uniek landschap, er is altijd wel iets te beleven; in de Algarve hoef je je nooit te vervelen. De stad Faro in Centraal-Algarve kennen de meeste mensen vooral als aankomst/vertrekplek, het vliegveld van de Algarve is hier namelijk gevestigd. Maar Faro is ook een prachtige stad met een heel mooie binnenstad. Zeker het bezoeken waard tijdens uw heerlijke vakantie in Portugal. In Portugal zijn vele visrestaurants, dat is ook niet gek als je ziet dat er bijna overal in de Algarve vissersdorpjes zijn. In de Algarve zal je toch echt de lekkerste vis eten die je ooit gegeten hebt.

Wat te doen in de Algarve?

Tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Portugal kun je heerlijk genieten van zon, zee en strand. Maar wat valt er eigenlijk nog meer te beleven in de Algarve? Hier sommen wij enkele punten op:

  • Ga varen met een boot langs de kust. De Algarve heeft een prachtige maar ook unieke kustlijn, er zijn vele hagelwitte zandstranden die worden afgewisseld door prachtig grote rotsen. Je kunt verschillende boottochten boeken of natuurlijk zelf een bootje huren. Wanneer je houd van een actieve vakantie kun je natuurlijk ook een kajak huren om de unieke kustlijn van de Algarve te verkennen.
  • Ga uiteten bij heerlijke visrestaurants. De Algarve in Portugal staat bekend om zijn vissersdorpjes, hierdoor kun je heerlijk eten in verschillende visrestaurants.
  • Bezoek Faro, struin door de prachtige straatjes van deze historische stad en waan je in echte Portugese sferen. Bezoek de Sé de Faro ofwel de Kathedraal van Faro, een prachtig bouwwerk waar je de kathedraal en de toren van de kathedraal kan bezoeken, je hebt vanuit deze toren een prachtig uitzicht.
  • Wandel van rots naar rots, in de Algarve zijn talloze prachtige wandelroutes. Met ieder zo zijn eigen prachtige uitzicht.
  • Een echte Mendronho proeven, een sterke drank die gestookt wordt met vruchten van een aardbeiboom. Mensen noemen Mendronho ook wel vuurwater en is bijna nergens anders dan in de Algarve te verkrijgen.
  • Bezoek Albufeira en waan je door prachtige kleine straatjes. Lees hieronder meer over Albufeira.

Albufeira

Wanneer je houdt van een levendige en zorgeloze vakantie sfeer dan is Albufeira een absolute must-go om heen te gaan. Albufeira heeft prachtige zandstranden, restaurants waar je ontzettend goed kan eten, bars en nachtclubs. Ieder strand in en rondom Albufeira heeft zo zijn eigen charme; elk strand is verschillend. Op Praia dos Olhos de Agua en Praia da Oura vind je zelfs verse waterbronnen op het strand. Albufeira heeft 2 centrums, het nieuwe gedeelte en het oude gedeelte. Wanneer je lekker uit eten wilt gaan is het oude centrum een absolute aanrader, het oude centrum heeft ontzettend veel sfeer. In het zogeheten ‘nieuwe gedeelte’ van Albufeira vind je de strip. Hier zijn heel veel clubs, bars en gezellige restaurantjes; de strip is deels op jeugd gebaseerd. In Albufeira zijn veel toeristische winkeltjes en supermarkten maar ontzettend veel shoppen kun je er niet. Een kwartier van Albufeira af ligt Algarve Shopping, hier kun je heerlijk rondstruinen door een groot winkelcentra. Rondom Albufeira liggen meerdere waterparken waar je je uitstekend kunt vermaken, jong of oud het maakt niets uit. Voor de avonturiers kan er een heerlijke wandeling gemaakt worden over de rotsen van Albufeira. Bij vele stranden is een looproute waar je door prachtige gaten en grotten het water van de zee kan zien stromen. Benieuwd waar jij leuke vakantiehuisjes en luxe villa’s kunt huren? Bekijk dan snel Portucasa.nl!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *