De must-sees van Berlijn

Bestemmingen

Berlijn is een ideale bestemming wanneer je niet al te ver weg wilt en toch op zoek bent naar een interessante stad. De stad heeft alles wat je maar kunt wensen: historie, cultuur en een ontspannen sfeer.

Berlijn als historische stad

Er zijn diverse must-sees van Berlijn op het gebied van historie. Kenmerkend voor de stad is de Brandenburger Tor. Deze poort werd in 1788 gebouwd als stadspoort maar echte bekendheid verwierf het als de eerste plek in Berlijn waar de muur viel. Een historische plek van een hele andere orde is het Rijksdaggebouw. Na de brand van 1933, waar de Nederlander Marinus van der Lubbe van werd beschuldigd, is het tegenwoordig weer in gebruik door het Duitse parlement.

De geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog is blijft zichtbaar in de stad. Nog altijd zijn er kleine stukjes van de Berlijnse muur te zien. Hier realiseer je je pas echt hoe onwerkelijk het moet zijn geweest wanneer de wereld ophoudt door een stenen muur. Ook Checkpoint Charlie, de beroemde controlepost op de grens tussen Oost- en West-Berlijn, mag niet ontbreken.

Berlijn als moderne metropool

Toch is het niet alleen maar geschiedenis dat de stad ademt. Want Berlijn is ook een hippe stad met een levendige bevolking. De wijk Kreuzberg straalt een alternatieve sfeer uit en trekt daarom veel kunstenaars. Maar ook vind je er natuur, zoals in het Viktoria park waar je even tot rust kunt komen.

Een echte ontmoetingsplaats in Berlijn is Alexanderplatz. Dit grote plein ligt midden in de stad. Hier kun je een drankje op het terras nemen terwijl je geniet van het uitzicht dat het plein biedt. Daarna loop je zo door naar het hoogste gebouw van de stad, de TV toren. Of je brengt een bezoek aan de Marienkirche, een kerk uit de dertiende eeuw, dat vlak bij de Alexanderplatz ligt. Deze variatie maakt Berlijn de moeite waard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *