festival buitenland

5 festivals in het buitenland die het bezoeken waard zijn

Reisinspiratie

Hou jij van reizen en van een feestje vieren? Dan is het natuurlijk fantastisch om een festival in het buitenland te bezoeken. Voor reisliefhebbers die wel van een feestje houden hebben we vijf festivals in het buitenland op een rijtje gezet die zeker het bezoeken waard zijn. Een onvergetelijk festival bijwonen in het buitenland? Dan adviseren wij om een van de vijf onderstaande feesten eens te bezoeken!

1. Oktoberfest (München)

Het Oktoberfest in München is het grootste bierfestival ter wereld en wordt jaarlijks gevierd. Op de eerste zaterdag na 15 september begint het feest om 12 uur in de middag en op de eerste zondag van oktober is de laatste dag van het feest. Tenzij de eerste zondag van oktober voor de Dag van de Duitse eenheid valt op 3 oktober, dan wordt het festival nog één dag verlengd. Naar het Oktoberfest gaat iedereen gekleed in lederhosen of dirndls en wordt uiteraard het beroemde Oktoberfestbier gedronken uit pullen van een liter. Het Oktoberfest bezoeken is absoluut een geweldige ervaring, maar vergeet niet om Oktoberfest kleding te bestellen. Want zonder lederhose of dirndl ben je een vreemde eend in de bijt.

2. Carnaval (Rio de Janeiro)

Carnaval is een volksfeest dat wij in Nederland natuurlijk ook kennen, maar eigenlijk is dit maar op een plaats écht te vieren en dat is in Rio de Janeiro. Carnaval in Rio duurt vier dagen en is ontzettend gezellig. Overal op straat dansen mensen uitbundig en ook de parades met praalwagens zijn geweldig om te zien.

3. Full Moon Party (Thailand)

Maandelijks wordt er in Koh Phangan een full moon party gehouden, waarbij iedereen geschminkt is met glow in the dark neon kleuren. Deze worden tijdens het festival verlicht door de maan. Een full moon party bijwonen moet je echt minimaal één keer in je leven meegemaakt hebben.

4. La Tomatina (Spanje)

In het dorpje Buñol wordt er jaarlijks een groot tomatengevecht gehouden, waarbij door de gemeente tomaten uitgedeeld worden. Het is toch geweldig om met tomaten te gooien in een gezellig spaans dorpje. Naast tomaten die gegooid worden wordt er ook gegooid met water en worden er waterstralen op bezoekers gericht.

5. Holi Festival of Colors (India)

Jaarlijks wordt in India het hindoeïstische feest Holi gevierd. Dit feest draait om het gooien van gekleurd poeder en water, daarnaast wordt er veel gedanst, gezongen en gegeten. Met het Holi Festival of Colors wordt de lente, en daarmee de overwinning van het goede op het kwade en het nieuwe jaar, gevierd.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *