Bezoek de must-see stad Bordeaux vanuit Résidence Chateau de Salles

Reisinspiratie

Een vakantie naar Frankrijk is altijd een goed idee. Want in dit populaire vakantieland kun je genieten van de vele zonuren, het afwisselende landschap, de overheerlijke Franse keuken, de schilderachtige dorpjes én de prachtige steden. Wil jij jouw vakantie dit jaar in het teken stellen van het bezoeken van een iconische stad? In dit blog inspireren we je met een reisidee dat absoluut tot je verbeelding spreekt. Als je een vakantiehuis in Frankrijk boekt in het departement Gironde biedt dat je de perfecte uitvalsbasis voor een of meerdere bezoeken aan Bordeaux.

Markante stad aan de Atlantische Oceaan

Het departement Gironde is schitterend gelegen aan de Atlantische Oceaan en is onderdeel van de regio Nouvelle-Aquitaine dat heel Zuidwest-Frankrijk omvat. Het is het meest zuidelijke deel van het land en ligt tussen twee kustregio’s in. Het westelijke deel ligt aan de Atlantische kust en het oostelijke deel is de streek van de Provence en de Languedoc. Beide regio’s worden gekenmerkt door mooie stranden, authentiek Franse plaatsjes en prachtige natuur. De grootste stad aan de zuidelijke westkust is Bordeaux, waar van alles te doen en te beleven is. Niet voor niets wordt deze markante stad aan de kust van de Atlantische Oceaan op tal van ranglijsten getipt als een stad die je absoluut moet bezoeken. Zo hebben de New York Times, European Destination en Lonely Planet de stad hoog genoteerd op hun lijsten van ‘must-see cities’.

Mondaine uitstraling

Bordeaux is een veelzijdige stad met een mondaine uitstraling. Dat is te danken aan de invloeden van de Kelten, Romeinen, Franken en Noormannen. Omdat die nog goed zichtbaar zijn, is Bordeaux ontzettend veelzijdig. In de wondermooie stad kom je ogen tekort en mag een wandeling langs de ontelbaar veel mooie panden, de schitterende kades aan de oever van de rivier in het oude centrum, de bruisende uitgaansgelegenheden, de dynamische studentenwijk St. Pierre en de beroemde wijnhuizen niet ontbreken. Ook vanwege de prachtige achttiende eeuwse bouwwerken in het historische centrum, wordt Bordeaux ook wel de mooiste stad van Frankrijk na Parijs genoemd, alleen in compactere vorm.

Bruisende vakantiedagen

Als je in stijl wilt genieten van Bordeaux en al het andere moois dat de omgeving te bieden heeft, is het een aanrader om een vakantiehuis te boeken op Résidence Château de Salles. Dit schitterende vier sterren kasteelresort is gelegen aan de westkust, iets ten zuiden van Bordeaux. Het luxe en comfortabele vakantiepark ligt op nog geen half uur van de Atlantische kust. Ideaal als je citytrips wilt afwisselen met flaneren langs het strand, kiten, surfen en zwemmen. En daarover gesproken, als elke dag een verfrissende duik wilt nemen boek je een vakantiehuis met privé zwembad op Résidence Château de Salles. Ultiem relaxen na een bruisende dag in de stad is dan gegarandeerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *