Op vakantie met de fiets

Reisinspiratie

Het kan moeilijk zijn om te weten wat voor vervoersmiddel het beste bij je past. Reizen is super leuk maar het vervoermiddel heeft hier heel erg veel invloed op. Dus wat is de beste manier om op reis te gaan? Het ligt natuurlijk ook heel erg aan waar je naar toe gaat. Maar in het algemeen zijn er wel dezelfde voordelen en nadelen aan reizen met bepaalde vervoersmiddelen. Denk je er over na om een e bike met middenmotor te kopen? Hetzelfde telt voor auto’s, lees altijd alle reviews door om te weten of andere mensen op zijn minst wel een goede ervaring hadden. Het is heel handig dat je op deze dag zo goed kan kijken naar de recensies van andere mensen. Soms zijn ze niet helemaal geloofwaardig maar het is toch wel een goede indicatie. Als je eenmaal een goede fiets hebt gevonden en de reviews hebt gelezen kun je verder nadenken of het wel echt het juiste is.

Milieu in acht nemen

Er zijn genoeg redenen waarom fietsen de beste manier van vervoer zijn, ook voor een vakantie. We bespreken hier het een en ander verder. Met fietsen is het goed om te kijken bij Amslod Ascot Fietsen Review om te kijken of die Amslod mamafietsen ervaringen wel goed zijn. Fietsen produceren geen betekenisvolle vervuiling wanneer ze in gebruik zijn. Fietsen hebben geen uitlaatpijpen die giftige dampen in de atmosfeer uitstoten. Ze elimineren ook de olie, brandstof en hydraulische vloeistoffen die door auto’s op het wegdek worden gedruppeld – wat betekent dat er minder giftige afvoer naar lokale waterwegen komt. Het is dus wel een hele ecologische manier om op vakantie te gaan. Je kan dan niet heel erg ver waarschijnlijk, maar als je het in stukjes verdeeld wel. Al fiets je naar Frankrijk in kleine stops en neem je de trein terug, dan heb je toch ontzettend veel energie bespaard. Het is echt het vervoer van de toekomst omdat we allemaal veel meer moeten letten op onze uitstoot en zo kunne we het wel. Je kan dus ook voor een elektrische fiets kiezen als je minder moeite wilt doen, een elektrische fiets gebruikt veel minder energie dan een auto.

Je eigen gezondheid verbeteren

Het gebruik van een fiets voor vervoer kan je helpen gewicht te verliezen en je algehele gezondheid te verbeteren. De gezondheidsvoordelen van regelmatige aërobe oefening zijn inmiddels heel erg bekend. Afhankelijk van je rijstijl en de plaatselijke weersomstandigheden, zou je gemakkelijk 600 calorieën per uur kunnen verbranden door stevig te fietsen. De meeste fietsforenzen melden dat ze tijdens hun eerste jaar in het zadel 15 tot 20 pond zijn afgevallen zonder hun eetgewoonten te veranderen. Dat is dus al een hele grote bonus, want je hoeft niet eens gezonder te eten. Bedenk maar hoeveel je kan verbranden als je ook let op wat je eet. Zo kun je op je vakantie een keer niet zwaarder terugkomen maar juist ontzettend veel verbrande. Fietsen is op deze manier heel erg goed voor het milieu maar misschien nog wel het beste voor jou. Zo heb je een heerlijk gezond en mooie vakantie, en je hoeft er ook niet zoveel voor te doen. Je kan ook nog wel kiezen om gewoon de fiets mee te nemen als je ergens heen gaat. Dan kan je in ieder geval als je op bestemming bent met de fiets rondrijden en hoef je ook niet na te denken over kosten van de taxi of auto huren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *