Singlereis of groepsreis: wat past beter bij jou?

Reisinspiratie

Als je vrijgezel bent en op reis wilt, dan sta je soms voor een dilemma. Ga je naar een singlereis of groepsreis? Beide hebben zo hun voor- en nadelen. In dit artikel willen we je meer duidelijkheid geven over single reizen en groepsreizen, zodat je zelf kunt kijken wat het beste bij jouw wensen past!

Singlereis of groepsreis? Een dilemma

Veel vrijgezellen vinden het een beetje eng om op singlereis te gaan. Het is natuurlijk ook niet niks om je in een nieuwe groep mensen te bevinden. Wat als je bijvoorbeeld met niemand een klik hebt? Voor veel mensen een reden om dan maar thuis te blijven.

Ga je op een groepsreis, dan loop je ook tegen bepaalde bezwaren aan. Bij zo’n groepsreis kom je soms in groepen terecht met alleen maar families, kleine kinderen en koppels. Als alleenstaande heb je daar ook niet veel behoefte aan.

Alleen reizen is ook een optie, maar dat vinden niet alle singles even prettig. Je hebt dan helemaal geen reisgenoten en bent dan altijd alleen. Natuurlijk leer je soms wel nieuwe mensen kennen, maar dat is niet altijd een gegeven.

Wat zoek jij in een vakantie?

Wat voor type reis het beste bij je past, hangt af van wat je zoekt in een vakantie. Daarom delen we hier drie scenario’s. Lees ze allemaal even door en besluit voor jezelf welke situatie het beste bij je past!

De reis zelf is het belangrijkste aspect

Vind je de bestemming het belangrijkste en wil je zoveel mogelijk bezienswaardigheden bekijken? Dan maakt het niet veel uit of je nu op een singlereis of groepsreis gaat. Kies in ieder geval wel voor een organisatie die een programma organiseert waarbij activiteiten centraal staan. Kijk dus vooral of er veel uitstapjes gepland zijn naar de toeristische bezienswaardigheden.

Tijdens zo’n reis – of het nu een groepsreis of singlereis is – leer je vanzelf wel mensen kennen die het ook leuk vinden om samen het land te ontdekken. Je kunt dan eventueel wel letten op de leeftijd en groepsgrootte, zodat je zoveel mogelijk met soortgelijke mensen zoals jij kunt reizen. Kijk ook naar de reisorganisatie zelf. Sommige reisorganisaties zijn bijvoorbeeld “avontuurlijker” en bieden veel sportieve activiteiten aan. Andere organisaties zijn weer meer “cultureel” ingesteld en bieden veel uitstapjes naar musea aan. Het hangt dus ook af van je eigen voorkeuren welke reisorganisatie het beste bij je past.

Andere mensen leren kennen en nieuwe vrienden maken

Is de bestemming niet heel belangrijk voor jou, maar wil je vooral lekker vakantie vieren en nieuwe mensen leren kennen? Dan is een singlereis de beste optie voor je. De kans is dan namelijk groot dat je andere singles ontmoet die het ook heel leuk vinden om met elkaar op te trekken.

We snappen dat je het misschien nog steeds een beetje spannend vindt om je aan te melden bij een singlereis. De kans is namelijk altijd aanwezig dat de groep je gewoon niet ligt en je geen leuke mensen tegenkomt. Ons advies is om te kiezen voor een groepje met dezelfde leeftijd als jij en voor een groepsgrootte die bij je past. Zo is de kans groter dat je toch iemand vindt met wie het klikt. Bij veel organisaties zijn er vaak ook last minute single reizen beschikbaar. Kijk dus vooraf goed of er een last minute reis is met leeftijdsgenoten waar jij kunt aansluiten.

Je gaat op vakantie om een nieuwe liefde te vinden

Wil je eigenlijk op vakantie in de hoop je nieuwe liefde tegen te komen? Dan moeten we eerlijk zijn en zeggen dat je je beter niet kunt aanmelden voor single- of groepsreizen.

Veel vrijgezellen die tijdens de reis heel erg duidelijk op zoek zijn naar een nieuwe liefde, vallen meestal slecht bij mensen die daar dus niet op zitten te wachten. De meeste medereizigers vinden het namelijk wel even fijn om met gelijkgestemden lekker vakantie te vieren, zonder dat er eventuele relaties bij komen kijken.

Natuurlijk kan het altijd gebeuren dat er twee mensen verliefd op elkaar worden tijdens zo’n reis. Dat is mooi meegenomen, maar het moet zeker niet je hoofddoel zijn als je zo’n reis boekt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *