De leukste plekjes van het eiland Fuerteventura

Europa Reisinspiratie

Steeds meer vakantiegangers kiezen tegenwoordig voor een heerlijke vakantie naar één van de Canarische Eilanden. Gran Canaria en Tenerife zijn daar goede voorbeelden van. Toch zijn er naast deze twee bekende nog meer leuke bestemmingen in deze eilandengroep. Zo is Fuerteventura niet het meest bekende eiland van de Canarische Eilanden, maar zeker de moeite waard om te bezoeken. Het is een prachtig eiland met kilometers lange kustlijn en hele leuke dorpjes en stadjes om te bezoeken. Wij vertellen je graag wat meer over de leukste hotspots op Fuerteventura die je niet mag missen.

Morro Jable

In het uiterste zuiden van Fuerteventura vind je het dorpje Morro Jable. Dit is een plaats die erg populair is onder toeristen en dat is niet voor niets. Dit gezellig dorp ligt direct aan het strand en heeft veel gezellige restaurantjes. Specialiteit is hier de vis die vers gevangen wordt en heerlijk klaargemaakt wordt voor jou. Als je in Morro Jable bent, ga dan ook zeker een kijkje nemen bij de vuurtoren, die aan het einde van het strand te vinden is.

Corralejo

In het noorden van het eiland vind je het havenstadje Corralejo. Naast het gezellige centrum is er ook een strand dat erg geliefd is onder watersporters. Vanwege de ruige golven hier kunnen de avonturiers hier lekker hun gang gaan in het water. Vanuit Corralejo is het ook mogelijk om de boot naar het nabijgelegen eiland Lanzarote te gaan. Binnen een uur ben je al op dit eiland, en meer je aan in Playa Blanca. Een dagje Lanzarote is heel leuk om te doen!

El Cotillo

Een typisch Spaans dorpje dat je vindt op Fuerteventura is El Cotillo. Aan de westkust van het eiland vind je dit schilderachtige vissersdorpje waar je liefst twee havens vindt. Één van deze haven is de oude haven, de ander is de nieuwe haven waar ook veel winkels bij te vinden zijn. De oude haven ademt veel gezelligheid waar je heerlijk kunt ontspannen op één van de vele gezellige terrasjes.

Dus zoek jij nog een leuke vakantiebestemming voor je komende vakantieperiode, denk dan zeker aan een vakantie op het eiland Fuerteventura. Je zult er geen spijt van krijgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *