De 5 mooiste camperroutes in Europa

Europa

Met de camper de ondergaande zon tegemoet rijden is toch een droom van iedereen? Je zet hem neer waar je wil, heb hebt alle faciliteiten binnen handbereik en eigenlijk reis je gewoon in een huis op wielen. Geen gedoe met natte tenten en leeggelopen luchtbedjes, niet koken op een gaspitje waar je pannen vanaf vallen als je er een keer tegenaan blaast, maar juist lekker comfortabel. Reizen met de camper in Europa wordt steeds gemakkelijker aangezien het wegennetwerk in eigenlijk alle landen aan het optimaliseren is. Je kunt in Nederland makkelijk een camper huren en prachtige routes ermee rijden. Wat zijn nou de beste plekken om met de camper naartoe te rijden of een kleine rondreis in te maken.

1. Door de natuur van Zweden

Dit land is een van de beste plekken om met een camper rond te reizen en bovendien is er geen betere manier om het land te ontdekken dan met een camper. Zweden is een land met prachtige natuur en grote afstanden. Iedere dag een stukje rijden is heerlijk als je niets in hoeft te pakken. Je kunt beginnen in het zuiden van Zweden en stukje bij beetje naar het noorden trekken via Stockholm en Göteborg. Zweden heeft veel campingplaatsen waar je kunt overnachten en vanuit deze plaatsen zijn prachtige hikes te maken. Vroeg in de ochtend, tijdens de zonsopgang, zijn deze natuurwonderen misschien nog wel het mooiste.

2. De Franse zuidkust

Je zou het misschien niet snel bedenken maar de Franse zuidkust leent zich uitstekend voor een rondreis met de camper. De Franse zuidkust kent enorm veel gezellige en moderne steden die allemaal op minder dan een uurtje rijden van elkaar liggen. Met de camper kun je deze kust van west naar oost of andersom aflopen en iedere stad een kort maar krachtig bezoek brengen. Overnacht op een camping net buiten de stad en neem bijvoorbeeld te trein naar het centrum van de steden. Of reserveer juist een plaatsje langs de kust om wakker te worden en nog net niet het zand in je voetjes te hebben.

3. Het heuvelachtige Italië

Met een Italiaans muziekje de Toscaanse bergen inrijden is toch een moment van puur geluk. Italië heeft een geweldig wegennet en alles ligt op perfecte afstand van elkaar. De heerlijk authentieke stadjes zoals Luca, Siena, Florence en Pisa kun je allemaal bewonderen in een vakantie met de camper. Kamperen in Italië is nog lekkerder omdat Italië bijzonder veel comfortabele campings heeft. Sommige met een lekker zwembad en een knus restaurantje, andere die maar acht plaatsen hebben en waar je eigenlijk op het terrein van de eigenaar slaapt. Vlakbij de Italiaanse hoofdstad vind je trouwens ook heel wat mogelijkheden! Parkeer je hier dan ook, want er is echt heel wat te doen in Rome! Ook kom je met de camper makkelijk op afgelegen strandjes waar je een van de weinige bent op het brede strand die van de rust en het blauwe water geniet.

4. Langs de Noorse Fjorden

Het zal je niet verbazen dat Noorwegen een van de meest populaire landen is om met de camper een rondreis te maken. Wat wil een mens nog meer dan je ogen opendoen en over de adembenemende fjorden te kijken. Vele natuurwonderen en hikes verder kun je meer dan voldaan naar huis. Een van de redenen waarom een camper in Noorwegen zo fijn is, is dat je altijd een warm huisje hebt. Het kan op sommige plekken koud zijn en de camper voelt dan echt als een warm thuis.

5. Langs de rotskust van Portugal

Als je wat langer de tijd hebt, kun je een prachtige reis maken naar het Zuiden van Portugal. De heenreis kun je opdelen in wat langere reisstukken met een aantal tussenstops in het luxe zuid Frankrijk of het midden van Spanje. Eenmaal aangekomen in Zuid Portugal kun je een klein reisje maken langs de stadjes die aan de kliffen liggen. Zo kun je naar Sagres rijden, een plaats die ook wel het einde van de wereld genoemd wordt. De kliffen lopen hier wel een kilometer lang van zo hoog het water in dat ze vroeger dachten dat de wereld hier ophield. Urenlang kun je naar de golven kijken die op de rotsen kapotslaan. Vervolg je tocht langs Luz, Albufeira en Portimão.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *