Waarom reizen en VPN een goede combi is

Reisinspiratie

Het verbaast ons niks dat het gebruiken van een VPN-verbinding op reis steeds populairder wordt. Waar het vroeger niet zo bekend was, willen veel avonturiers nu niets anders meer. Dat is niet gek aangezien de hoeveelheid internetcriminaliteit ook is toegenomen. De kans dat je slachtoffer wordt van een hacker als je op reis bent is groter geworden. Gelukkig biedt een VPN-verbinding voor onder andere dit probleem een uitstekende oplossing. In Nederland hebben we toegang tot bijna alle diensten en zitten we vaak op ons eigen beschermde netwerk. In het buitenland worden veel websites geblokkeerd en gebruiken we veel onveilige wifinetwerken.

Waarom wil iedereen een VPN op reis?

  1. Voor de veiligheid

Een VPN geeft zoveel voordelen en dat terwijl het in vijf minuten geregeld is. Door deze simpele applicatie is jouw internetgebruik ineens een stuk veiliger. De kans dat hackers bij jouw persoonlijke bestanden kunnen komen is vele malen kleiner. Zo kunnen ze bijna niet meer je wachtwoorden ontcijferen of foto’s van je paspoort stelen om identiteitsfraude mee te plegen. Wat ze tot slot niet meer kunnen is programma’s op je device installeren zonder dat je het door hebt. Om nog niet te spreken over je bankgegevens. Op reis ben je natuurlijk best weleens bezig met je bankzaken en hackers kunnen hier dan gemakkelijk op inbreken. Ook dat probleem wordt met een VPN-verbinding weggenomen.

  1. Om overal alles te kunnen streamen

Natuurlijk heeft een VPN nog veel meer voordelen. Zo kun je overal ter wereld eigenlijk alle content streamen. Dat betekent Nederlandse televisie bekijken in het buitenland. Of Netflixen terwijl Netflix normaalgesproken in dat land helemaal niet beschikbaar is. Ook kun je sportwedstrijden van over de hele wereld volgen. Dit klinkt allemaal niet slecht als je op reis bent je. Daarnaast heb je nog de situatie dat je in een land reist met censuur. De overheid blokkeert websites of soms zelfs wifi. Door gebruik te maken van een VPN kun je toch op de websites die de overheid van dat betreffende land anders blokkeert. Zo kun je toch lekker vertrouwd even door de Facebookpagina’s van je familie en vrienden scrollen. Sociale media is namelijk iets wat lang niet iedere overheid accepteert.

  1. Om veilig te uploaden en downloaden

Het kan voorkomen dat je vanuit je reis bestanden wil uploaden op het internet. Denk aan foto’s of video’s maar ook werk gerelateerde bestanden. Ook download je vaak dingen van websites. Om hierin anoniem te blijven kun je ook een VPN-verbinding gebruiken. Zo kan niemand tracken wat je precies download en dat aan je IP-adres koppelen.

  1. Voor je werkomgeving

Een ander voordeel van een VPN is dat je het kunt gebruiken om te zorgen dat niet iedereen bij bepaalde bestanden kan. Zo wordt het vaak door universiteiten gebruikt om enkel studenten toegang te verschaffen tot de onlinebibliotheek. De laatste tijd zijn ook veel bedrijven die werken met een VPN waar werknemers vanuit thuis mee aan de slag kunnen. Zo kun je dus vanuit het buitenland ook bij deze bestanden.

Hoe maak ik gebruik van een VPN

Een VPN installeren is echt een kwestie van een paar minuten. Je begint met een goede VPN-provider uit te zoeken. Welke providers de beste zijn lees je op VPN-gids. Vervolgens neem je een abonnement, download je de app en log je in met je gemaakte account. Als laatste selecteer je de VPN-server die jij wil. Als je in het buitenland aan het reizen bent, zal dit dus vaak een Nederlandse server zijn. Want dan kun je gebruik maken van de Nederlandse diensten. Vaak werkt een Europese ook omdat wat in Nederland beschikbaar is, vaak voor heel Europa geldt. Vanaf nu geldt dat als je inlogt met je account dat je via de VPN-verbinding op het internet surft.

Je begrijpt nu waarschijnlijk wel waarom veel reizigers enthousiast worden van een VPN-verbinding. Het is natuurlijk belangrijk om voor bescherming te zorgen tegen ziektes en verschillende weersomstandigheden. Maar het is net zo belangrijk je online tegen criminaliteit te beschermen in de huidige maatschappij. Je neemt niet voor niets een cijferslotje mee om je spullen te beschermen als je ze uit het zicht laat. Dus waarom dan niet een elektronisch slotje op al je persoonlijke internetgedragingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *