De plekken die je moet bezoeken in Umbrië

Reisinspiratie

Het groene hart van Italië, zo wordt Umbrië ook wel genoemd. Umbrië grenst zowel aan Toscane, Marche, Apennijnen en Lazio. Er zijn veel wijn- en olijfgaarden, akkers, zonnebloemvelden en bergvlaktes, dit zorgt voor een mooi zicht met al deze verschillende landschappen. De plekken die ik nu ga beschrijven zijn de parels van de streek!

Lago Trasimeno

Dit is het op drie na grootste meer van Italië en een topplek om te ontspannen. Je kunt er veel verschillende watersporten doen waaronder zeilen, windsurfen en kanoën. In het midden van het meer liggen drie eilanden. Rondom het meer liggen diverse sfeervolle stadjes, die het bezoeken meer dan waard zijn. De zonsondergang bij dit meer is een echte aanrader. Wanneer de zon langzaam ondergaat, verandert de lucht van rood naar roze naar paars.

Narni

Narni is het geografische middelpunt van Italië. Het is een prachtige, historische plek met middeleeuwse kerken en schilderachtige pleinen. Je kunt er van de stad genieten maar het is ook erg mooi om er de natuur in te gaan. Als je in het stadje bent, ga dan naar brug de Ponte Cardona. Het schijnt geluk brengen als je je wijsvinger op het stalen staafje left. Het grottenstelsel is ook een aanrader om te bezoeken!

Spello

Dit is een middeleeuws heuvelstadje die je absoluut niet mag overslaan! Wanneer je de stadsmuren van Spello betreedt is het net of je terug in de tijd stapt. Er zijn Romeinse ruïnes, middeleeuwse steegjes en familiezaakjes die al generaties lang bestaan. In de zomer zijn er veel felle kleuren en bloemen, ter voorbereiding van het bloemenfestival.

Het Protomartiri pad

Nu we toch in de omgeving van Narni blijven, loop dan langs deze bekende route die door Sint Fransiscus van Assisi werd afgelegd om het geloof over te brengen. Het maakt niet uit of je gelovig bent of niet, dit pad wil je bewandelen! De uitzichten zijn waanzinning, en je komt ook nog over een Romeins viaduct heen.

Het landgoed van Monte Vibiano Winery

Voor de wijnliefhebbers is dit een echte beleving, waar je met elektrische golfkarretjes door het landgoed heen gaat. De hele plantage is ecologisch verantwoord en wordt beheerd door één familie. Ze kunnen je van alles vertellen over het wijnproces en de geschiedenis van het land. Met 600 hectare grond produceren ze meer dan 100.000 flessen wijn per jaar. Natuurlijk zitten er ook proeverijen bij!

Ben je overtuigd om een keer op vakantie te gaan naar Umbrië, dan is holidays rentals Umbria de site voor een mooi vakantiehuisje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *