Een mondkapje mag je zeker nu niet vergeten op vakantie

Reisverhalen

Als je binnenkort op reis wilt gaan, of dit nu zakelijk of persoonlijk is, zijn er een paar dingen waar je extra rekening mee moet houden. Met de ongebruikelijke situatie en de ontwikkelingen zoals die zijn, zijn er hierdoor extra stappen die je moet ondernemen bij het voorbereiden van een reis. Ook zijn er een paar dingen dingen je dus niet mag vergeten. Sommige landen willen bijvoorbeeld dat je een negatieve coronatest kunt overleggen bij aankomst in het land. In ieder geval is het belangrijk dat je zeker geen mondkapjes vergeet mee te nemen. De eerste stap: mondkapjes met filter kopen.

Mondkapjes met filter

Zoals gezegd, mondkapjes mag je niet vergeten. Met de talloze verschillende bedrijven en leveranciers van persoonlijke beschermingsmiddelen die er zijn, is het niet moeilijk om hier aan te komen. De prijzen kunnen wel uiteenlopen en hierbij zijn er verschillende soorten en uitvoeringen. Je hebt eveneens de keuze tussen medische en niet-medische mondmaskers. Hier kun je je beter eerst in verdiepen door te kijken naar het land waar je heen gaat. Aan de hand van de eisen die dat land voert, kun je vervolgens kijken naar een voor jou geschikte leverancier mondkapjes.

Coronatest

Sommige landen willen dat je een negatieve coronatest kunt overleggen bij aankomst in het land. Deze mag vaak niet ouder dan 48 uur zijn en moet aan een aantal eisen voldoen. Het is dus belangrijk dat je ook dit niet vergeet. Je kunt natuurlijk altijd terecht bij de GGD voor het plannen van een afspraak. Hier kun je vaak binnen een aantal dagen terecht voor een test. Het kan echter voorkomen dat er een enorme drukte is bij deze testlocaties en dat je langer moet wachten voor je aan de beurt bent. Er zijn gelukkig ook particuliere teststraten, die in grote mate verspreid zijn door het hele land. Hier kun je vaak sneller terecht dan bij de GGD en zij hebben eveneens meer mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld het uitvoeren van tests op locatie.

Snel testen voor je reis/vakantie

Je hebt net gelezen dat een coronatest dus een vereiste kan zijn en de drukte bij de GGD een belemmering voor je kan vormen. Het kan ook zijn dat het logistiek lastiger voor je is om bij een testlocatie te komen. In dat geval kun je kiezen voor een corona sneltest op locatie via Coronatestnederland.nl. Je kunt hierbij makkelijk een afspraak inplannen om op een door jou gekozen locatie op een geschikt tijdstip een test af te laten nemen. Hierbij kun je er ook voor kiezen om meerdere mensen tegelijk te laten testen, wat van pas komt op het moment dat je met meerdere mensen op reis gaat bijvoorbeeld. Op de genoemde website lees je verdere details en kun je een afspraak maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *