Goedkoop een eigen privé jet huren?

Reisinspiratie

Heb je wel eens afgevraagd wat het eigenlijk kost om een goedkoop privé jet te huren? Als je ooit dacht dat dit soort reizen is voorbehouden aan de superrijken, dan moet je zeker verder lezen. In dit artikel geef ik je nuttige informatie over het goedkoop huren van een privéjet.

Vliegen in een privéjet is goedkoper dan velen denken

Het aantal privé jets is de afgelopen jaren toegenomen, maar de vraag naar dergelijke elite-vluchten is niet gestegen. Om deze reden zijn de prijzen merkbaar gedaald, zodat de kosten van privé-vluchten zelfs vergelijkbaar kunnen zijn met normale lijnvluchten – tenminste als je rekening houdt met de business class prijzen.

De prijs van een chartervliegtuig hangt voornamelijk af van het type vliegtuig, de grootte en natuurlijk de te vliegen route. Een licht vliegtuig kan momenteel worden gecharterd vanaf een prijs van 1.500 euro per uur. Typische lightjets voor zakenreizigers kosten ongeveer 3.500 euro per uur.

Dat klinkt misschien best duur in de oren maar het wordt snel gerelativeerd als je met een groep vliegt, want de prijzen gelden altijd voor het hele vliegtuig en niet per stoel. Zakenmensen die bijvoorbeeld naar een congres willen vliegen, betalen voor een goedkoop privé jet een vergelijkbare prijs alsof ze een zakelijke stoel boeken in een lijnvliegtuig.

Hoe werkt de vlucht met een privéjet?

Voor de meeste chartervluchten is het voldoende om ongeveer 20 minuten voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn. Privéjets starten meestal vanaf een speciale terminal. Op Schiphol is dit zelfs de speciale VIP-terminal. In de meeste gevallen wordt u daar direct opgewacht door de bemanning van het vliegtuig. De tijdwinst ten opzichte van een lijnvlucht is in ieder geval enorm.

De meeste privé-jets bieden catering aan. De mate waarin eten en drinken wordt geserveerd, hangt vooral af van de grootte van het vliegtuig. Kleinere jets serveren vaak snacks en drankjes, terwijl grotere toestellen, meestal ook warme maaltijden kunnen aanbieden.

Wat is de beste manier om goedkoop een privé jet te huren?

Heb je interesse in een vlucht met een goedkoop privé jet, dan kun je ofwel informeren naar de prijzen van regionale vliegtuigexploitanten, ofwel direct contact opnemen met een zogenaamde private jet broker.

Regionale operators hebben vaak lege vluchten, zogenaamde “empty legs”. Als je bijvoorbeeld van Amsterdam naar Palma de Mallorca wilt vliegen, moet de operator zijn vliegtuig na aankomst in Mallorca met een leeg toestel terugvliegen naar Amsterdam, wat de prijs verhoogt. Deze probeert de operator dan voor een lagere prijs te verkopen via een jetbroker.

Zogenaamde privé-jetbrokers hebben meestal geen eigen vliegtuigen, maar kunnen alle momenteel aangeboden vliegtuigen en hun prijzen vergelijken en de jet met de goedkoopste prijs kiezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *