Rondreizen door Bali

Uncategorized

Het rondreizen door Bali wordt door de meeste rondreizigers als geweldig ervaren. Het heeft prachtige natuur, maar ook hele mooie stranden. Waardoor dit deel van Indonesië voor iedere reiziger wat heeft. Alleen wat moet je nou zien en wat moet je echt weten voordat je naar Bali af reist. Daarnaast is in deze blog te lezen wat voor eten je kunt verwachten op Bali. Lees snel de blog voor alle informatie.

Wat te doen op Bali?

Bali is een ontzettend groot, waardoor het slim is om een scooter te huren. Waardoor je al toerend het gebied echt goed kunt zien. Door een scooter te huren kun je makkelijker de smalle wegen nemen, hierdoor zie je de natuur goed en krijg je het ultieme vrijheidsgevoel. Verder kun je op Bali ontzettend goed surfen. Je hoeft niet een doorgewinterde surfer te zijn om te kunnen surfen op Bali. Er zijn super veel surfscholen op Bali waardoor je er zo kunt leren surfen. Ook kun je een vulkaan gaan beklimmen. Dit kun je met een gids gaan doen, want dat is wel zo verstandig. Op een buureiland Nusa Penida kun je naar Kelingking Beach klimmen. Dit is één van de iconische plekken die je niet mag missen. Dit heeft ook de bijnaam t-rex gekregen, omdat de rotsen lijken op een dino. Je hebt er een klein beetje fantasie voor nodig, maar als je hem ziet dan kun je hem ook niet meer zien.

Algemene informatie

De vliegreis naar Bali duurt wel even. De vliegtijd van Amsterdam naar Bali is 16 uur. Het is wel afhankelijk van mogelijke overstappen, waardoor de vlucht langer kan duren. Dit eiland heeft een tropisch klimaat. Het hele jaar door is het tussen de 25 en 35 graden, waardoor het nooit koud is. Bali kent wel een regenseizoen, waardoor de luchtvochtigheid dan een stuk hoger ligt. Deze periode is van oktober tot april, daarna begint het droge seizoen. Hier kan af en toe een bui vallen, maar zal niet zo gauw een hele dag regenen. Verder heb je wel vaccinaties nodig als je naar Bali gaat. Bekijk daarom goed van te voren welke je nodig hebt, zodat je niet ziek kunt worden. Hierdoor kan je rondreis Bali al minder worden verstoord.

Het eten op Bali

Op Bali zijn er veel gerechten met rijst te vinden. Maar Bali heeft ook plekken waar je verse vis kunt eten wat ook typisch is bereid. Door het te bereiden op een kokos gestookte barbecue. Als je echt de lokale een keer goed wilt proeven dan kun je het beste een keer mee eten met de Balinees gezin. Vaak eten Balinezen meerdere keren per dag nasi goreng wat aangevuld is met vlees- en visgerechten. Daarnaast zijn er verschillende kroepoek soorten, waardoor er een altijd een soort is die jij lekker vindt. Verder bekijk goed waar de lokale bevolking gaat zitten om te eten. Die weten vaak het beste waar je het lekkerste kunt eten. Ook zijn er vaak westerse tentjes, waar je bijvoorbeeld poffertjes kunt eten. Hierdoor is er altijd wel een restaurant dat bij jouw smaak past. Daarnaast is Bali een paradijs voor veganisten en vegetariërs, want veel lokale inwoners eten vaak vleesvrije maaltijden. Waardoor het gemakkelijk is om geen vlees of vis te eten bij je maaltijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *