Naar Boulder (Colorado) met een ESTA

Noord-Amerika

Denk je aan Amerika, dan denk je al gauw aan grote steden zoals New York, Californië of Florida. Maar Amerika heeft zoveel meer te bieden! Ooit van de plaats Boulder gehoord?

‘The happiest city in the U.S.”

Zo heeft de National Geographic deze geweldige stad betiteld. Boulder wordt ook wel ‘de stad genesteld tussen bergen en de realiteit’ genoemd vanwege zijn ligging in een uitgestrekt natuurgebied middenin de Flatiron Mountains. Op slechts 30 minuten rijden van Denver, verscholen tussen de uitlopers van de Rocky Mountains, ontspringen grote hectares open ruimte in het schilderachtige stadsgezicht van Boulder.

To do’s in Boulder

Proef de smaken van ‘America’s Foodiest Town’, bewandel de met pijnbomen begroeide paden van de Flatirons Vista Trail, bezoek de ambachtelijke brouwerijen, geniet van de relaxte levenswijze van deze creatieve gemeenschap en slenter door de historische ‘Pearl Street’ om lekker te shoppen, te eten of kunstgalerijen te bezoeken. Houd je van fietsen, dan is het Valmont Bike Park echt iets voor jou. Dit park staat vol met leuke attracties voor mountainbikers. Op 20 minuten rijden is het Eldorado Canyon State Park te vinden. Hier kun verschillende wandelroutes volgen, maar ook de rotsen beklimmen. Als je hier heen gaat, doe dit dan doordeweeks, want in het weekend kan het erg druk zijn.

Naar Boulder met een ESTA

Als je deze fantastische stad wilt bezoeken, dien je in het bezit te zijn van een reistoestemming genaamd: ESTA. Een ESTA (Electronic System for Travel Authorization) is online aan te vragen en wordt na de goedkeuring gekoppeld aan je paspoortnummer. Daarom is het van belang dat je alle paspoortgegevens exact overneemt op het aanvraagformulier. Wanneer je paspoort verlengd moet worden, komt je ESTA automatisch te vervallen. Vraag dan een nieuwe ESTA aan bij een volgend bezoek aan Amerika.

Regels en eisen

Om met een ESTA te mogen reizen moet je een retourticket kunnen tonen. Dit is een harde eis van het reizen met een ESTA. De ESTA is twee jaar geldig en hiermee mag je maximaal 90 dagen verblijven in Amerika, meerdere malen in de geldigheidsperiode. De beoordeling van je aanvraag wordt gedaan door de Amerikaanse overheid en zij mogen hier 72 uur over doen. Vraag daarom in ieder geval je ESTA 72 uur van te voren aan.

Waar kan ik een ESTA aanvragen?

Het team van eVisa Application Services staat al voor je klaar om je te helpen bij het aanvragen van een ESTA. Heel fijn om te weten dat zij elke aanvraag controleren alvorens zij deze verwerken. Ook nemen zij contact met je op bij onduidelijkheden. Om de meest gemaakte fouten te voorkomen hebben zij ingebouwde controles op het aanvraagformulier. Wanneer de status van je aanvraag bekend is, sturen zij deze, samen met de ESTA, per e-mail toe. Een creditcard heb je nog niet nodig want bij eVisa kun je gewoon middels iDEAL betalen.

Waar moet ik op letten bij het aanvragen van een ESTA?

Vraag de ESTA op tijd aan, het liefst aan aantal weken voorafgaand aan je reis. Weet je dan het verblijfadres nog niet? Dan is dat geen enkel probleem. Dit is namelijk achteraf kosteloos aan te passen zodra deze bekend is. Moet je om wat voor reden ook op het laatste moment een ESTA aanvragen, laat het ons dan zo snel mogelijk weten. Helaas kunnen wij het proces niet bespoedigen, maar wij kunnen je aanvraag wel met voorrang verwerken. Houd er dan wel rekening mee dat de beoordeling alsnog 72 uur kan duren. Tip; of bekijk deze pagina met alle informatie over het invullen van het ESTA formulier.

Moet ik de ESTA uitprinten?

Je bent niet verplicht om een geprinte versie van je ESTA mee te nemen tijdens je reis. Echter, wij adviseren je dit wel te doen. Print in ieder geval het eerste blad uit. Hierop staan de meest belangrijke gegevens. Controleer deze goed voordat je vertrekt. Klopt alles, dan heb je te allen tijde bewijs van jouw goedgekeurde reistoestemming.

Nog vragen over ESTA?

Bekijk deze pagina met alle informatie over het invullen van het ESTA formulier eerst even voordat je een ESTA gaat aanvragen of bekijk de handige uitlegvideo:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *