Met kinderen naar Turkije? 5 handige tips

Reisinspiratie

Met kinderen reizen blijft altijd spannend. Of het je eerste avontuur met je kinderen samen is, of inmiddels de vijfde keer samen op vakantie, er komt elke keer een hoop bij kijken. Het is goed om preventief te handelen en er voor te zorgen dat je goed voorbereid op reis gaat zodat eventuele problemen voorkomen kunnen worden. Zo kan ij ook volop genieten tijdens je reis in plaats van je zelf continu zorgen te maken over alles rondom je kinderen.
Turkije is een hele populaire reisbestemming voor jonge gezinnen en wij begrijpen wel waarom. Het is een zeer kindvriendelijk land met veel kindvriendelijke accommodaties. Vandaag geven wij 5 handige tips zodat jij je volgende reis met je kinderen naar Turkije nog plezieriger kunt maken.

1. Entertainment voor de reis

Een vliegreis naar Turkije zal gemiddeld 3,5-4 uur duren. Afhankelijk van de bestemming waar je naar toe vliegt kan dit wat varieren. Hou er rekening mee dat de korte vluchten naar Turkije vaak door budget airlines worden aangeboden. Deze vliegtuigmaatschappijen beschikken niet altijd over de meest uitbundige ‘inflight entertainment’. Niet elk vliegtuigmaatschappij heeft een t.v. schermpje ter beschikking of een kinder kleur en knutselpakket. Het is daarom van belang dat jij er zelf voor zorgt genoeg materiaal bij je te hebben om je kids zichzelf te laten vermaken tijdens de vlucht. Of dit nu een kleurboek is of een ipad met filmpjes hangt volledig af van jouw kinderen en hun voorkeuren. Waar je ook voor kiest, zorg dat de kinderen zich een aantal uur kunnen vermaken. Neem je een ipad mee, zorg ervoor dat deze opgeladen is. Ga je voor een kleurboek met kleurplaten vergeet dan ook de potloden en een puntenslijper niet.

2. Kindvriendelijke accommodaties

Het fijne aan Turkije is, is dat het veel kindvriendelijke accommodaties heeft. Er zijn heel veel hotels met kinderbaden en een kinderopvang. Zo kan heel het gezin optimaal genieten van de vakantie. Wanneer jij heerlijk ligt te zonnen aan het zwembad kunnen de kinderen ook heerlijk spelen in het kinderbad of het speciaal voor kinderen ontworpen kinderwaterpark en in de speeltuinen.

3. Animatie team voor kinderen

Zorg er ook voor, wanneer je een kindvriendelijke accommodatie kiest, dat hier een animatie team aanwezig is dat zich richt op de kleinste onder ons. Vaak hebben kindvriendelijke hotels ook een speciaal animatie team dat zich richt op de live entertainment voor de kids. In veel hotels kun je zelfs Nederlandstalige reisleiding en animatie teams vinden. Dit is natuurlijk heel handig voor de kinderen die de Engelse taal nog niet machtig zijn. Mocht je de informatie niet direct online kunnen vinden, neem dan contact op met het hotel en vraag naar de mogelijkheden hier in.

4. Zoek een locatie aan het strand

Wat heerlijk is aan Turkije, is dat het veel prachtige kustplaatsen kent. Voor kinderen is een mooi hotel met zwembaden natuurlijk ontzettend tof maar stiekem is het strand soms nog leuker. Op het strand worden vaak ook leuke strand en water activiteiten georganiseerd en zo zullen de kinderen optimaal vermaakt worden. Kijk voor jouw volgende vakantie naar een mooie kustplaats zoals Marmaris of Alanya.

5. Geef ze wat van de lokale taal mee

Voordat je naar Turkije reist is het alvast leuk om je kinderen wat van de lokale taal mee te geven. Dit zal door de lokale bevolking en de medewerkers van het hotel alleen maar gewaardeerd worden. Leer ze de basics zoals ‘bedankt’, ‘hoe gaat het’, ‘ja en nee’ en andere uitdrukkingen die jij eventueel handig lijken.

Met al deze tips en tricks zullen jullie allemaal een hele mooie reis tegemoet gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *