Een reisverzekering afsluiten

Reisinspiratie

Wanneer je op vakantie gaat, wil je natuurlijk dat er zo veel mogelijk goed gaat. Vakantie is namelijk bedoeld voor ontspanning en rust. Het is net dat moment dat je tot jezelf kunt komen en genieten van je prachtige vakantiebestemming. Maar, wat als er nou wel wat gebeurt? Je bagage raakt bijvoorbeeld beschadigt of je moet je reis helemaal afzeggen. Door middel van een reis- en annuleringsverzekering ben jij verzekerd tegen zulke extra kosten. Kom hier alles te weten over de reis- en annuleringsverzekeringen!

Reisverzekeringen

Een reisverzekering houdt in dat je verzekerd bent voor schade of kosten die voortkomen uit onvoorziene gebeurtenissen tijdens je vakantie. Dit zijn bijvoorbeeld kosten voor het beschadigen van je bagage, kosten voor een langer verblijf of kosten voor vervangend vervoer. Niemand zit op deze extra kosten te wachten. Een reisverzekering helpt je daarom om deze kosten te dekken. Zonder een reisverzekering worden deze kosten niet gedekt. Er bestaan kort- en doorlopende reisverzekeringen.

Annuleringsverzekeringen

Naast een reisverzekering bestaat er ook nog een annuleringsverzekering. Een annuleringsverzekering dekt de kosten die gemaakt moeten worden wanneer je niet op vakantie kunt gaan, door een onverwachte gebeurtenis. Dit kan zijn bij bijvoorbeeld ziekte van jezelf, je reisgenoten of je familie. Het is wel belangrijk, wanneer je van plan bent de reis te annuleren, dat de reden onder de dekking valt. Controleer daarom altijd de polisvoorwaarden om te kijken wat er wel/niet binnen de dekking valt. Net zoals bij de reisverzekering bestaan er kort- en doorlopende annuleringsverzekeringen.

Kort- en doorlopende verzekering

Je kunt ook nog kiezen voor een kort- of doorlopende verzekering. Een kortlopende verzekering houdt in dat de reis- en annuleringsverzekering voor maar één reis geldt. Deze hoor je dan ook telkens opnieuw aan te zetten. Bij een doorlopende verzekering hoef je geen verzekering per reis aan te zetten. Een doorlopende verzekering loopt voor een jaar lang door. Binnen deze tijd hoef je je dan geen zorgen te maken over het opnieuw aanzetten van je verzekering. Ben je een echte reisfanaat en ga je meerdere keren per jaar op vakantie? Kies voor een doorlopende verzekering. Minder fan van reizen en ga je één of twee keer per jaar op vakantie? De kortlopende verzekering is perfect voor jou!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *