Top 3 bezienswaardigheden Cuba

Reisinspiratie

Cuba is natuurlijk het land van oude auto’s, sigaren, salsa, koloniale gebouwen en terug gaan naar de vijftiger jaren. Daarnaast is het uiteraard een land met veel natuur en waar je ook heerlijk kunt genieten aan het strand of in grote resorts. Voor de reiziger is een bezoek aan Cuba meer dan de moeite waarde. De top 3 bezienswaardigheden op een rijtje.

Havana

Havana is de hoofdstad en tegelijkertijd een van de mooiste steden op Cuba. Het is een stad waar cadillacs, rumcafes en gezellige pleinen waar livebandjes muziek spelen (denk aan Bueno Social Vista Club!) de overhand hebben. Het oude centrum van Havana is door UNESCO benoemd tot cultureel werelderfgoed. Wanneer je door de oude stad loopt, dan je jezelf in de koloniale wereld. Her en der zie je prachtige koloniale gebouwen en veel kleurrijke herenhuizen. Door de straten rijden ondertussen de mooiste oldtimers. Wil je even uitrusten, dan pak je toch een heerlijk terrasje waar je een mojito kunt bestellen? Proef de sfeer in Havana.

Viñales

Cuba kent natuurlijk iedereen ook om de sigaren. De omgeving bij Viñales is een belangrijke plek waar ze worden geoogst, gedroogd en gerold. Tabaksvelden wisselen in dit gebied af met bananenvelden, boerderijen en droogschuren. Het dorpje is zelf ook de moeite waard om te bezichtigen. Een absolute tip is om deze omgeving per paard (dit kan natuurlijk met een gids samen) te ontdekken. Kun je niet paardrijden, dan is dit ook mogelijk.

Trinidad

Een andere plek op Cuba dat is uitgeroepen door UNESCO tot Wereldmonument, dat is het prachtige Trinidad. Voor reizigers op Cuba is dit een absolute must! Wie Trinidad ziet, die ziet mooie klinkerstraatjes, leuke kleurrijke huizen, gezellige cafeetjes. In de avond kun je hier de Spaanse trappen bezoeken. Hier is de gezelligheid te vinden en kun je salsa dansen en lekkere cocktails drinken. Tot in de late uren kun je hier genieten en ontspannen de dag afsluiten.

Enthousiast geworden door deze 3 Cuba tips? Boek snel je individuele of groepsreis naar dit mooie land!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *