5 plekken om te zien tijdens vakantie in Normandië

Europa

In het Noordwesten van Frankrijk ligt de streek Normandië. Doordat de streek aan de kust ligt, biedt Normandië vele mooi stranden. Maar ook de steden en dorpjes van Normandië mogen er zijn. De kleine dorpjes zijn ideaal om foto’s van te maken en ook in de steden is er van alles te doen. En een voordeel is dat Normandië helemaal niet ver weg ligt. Vanuit Nederland is het 5 uur rijden. Hierbij een overzicht van de 5 mooiste plekken die je gezien moet hebben, wanneer je Normandië bezoekt:

Étretat

Étretat is een klein kustplaatsje aan de kust van Normandië en bezit een bijzonder natuurfenomeen: pal aan zee staan krijtrotsen. Een van deze krijtrotsen heet I’Aiguille en heeft de vorm van een olifant. Het beste moment om deze krijtrotsen te bekijken is tijdens de zonsondergang, wanneer het zonlicht deze rotsen langzaam van kleur doet veranderen. Loop via een wandelpad naar boven en je bereikt de top van deze krijtrotsen en heb een fantastisch overzicht van boven. Maar je kan ook een bootje huren om de krijtrotsen en het dorpje Étretat vanaf de zee te bekijken.

Honfleur

Dit kleine havenstadje heeft prachtige kleine huisjes en straatjes om doorheen te wandelen. Een wandeling door dit dorpje brengt je terug de geschiedenis in. Ook de rivier de Seine mondt uit in Honfleur. Je kunt gezellig shoppen in de kleine boetiekjes aan de haven, lekker eten in één van de vele restaurants of relaxen op een terrasje aan de haven.

Beuvron-en-Auge

Dit dorpje moet je bezoeken als je een liefhebber van lekker eten bent. Talloze kleine winkeltjes bieden je vaak zelfgemaakt eten aan dat je mag proeven en je kan uiteraard de heerlijkste wijnen en kazen kopen. Bezoek ook het mooiste plein van Normandië met een houten markthal en een veertigtal gerenoveerde vakwerkhuizen.

Mont-Saint-Michel

De streek La Manche ligt in het uiterste westen van Normandië, bijna tegen Engeland aan. Hier kan je de wereldberoemde middeleeuwse abdij Mont-Saint-Michel bezoeken. Deze abdij ligt op een rotseilandje aan de kust, te midden van prachtige stranden.

Sainte-Mère-Église

Wanneer je van geschiedenis houdt mag je dit historische dorpje niet overslaan, want hier heeft D-day plaatsgevonden. In Sainte-Mère-Église leer je alles over D-day door het kerkplein van dit dorpje te bezoeken. Aan dit plein staat namelijk het museum Musée Airborne. Hier zie je allerlei gebruikte materialen, zoals de parachutes die bij de landing door de geallieerden gebruikt zijn en waan je je door het horen van geluidsfragmenten terug in die tijd.

Meer informatie?

Zie jij een roadtrip of vakantie naar Normandië in Frankrijk helemaal zitten? Op de website van france-voyage.com kun je perfect vinden wat er in de regio Normandië te doen is. Daarnaast vind je er talloze mogelijkheden zoals hotels, bed and breakfasts (kamers met ontbijt) en campings.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *