Vakantie in Nederland? Trek door Utrecht!

Reisinspiratie

Je zomervakantie hoef je niet per se in het buitenland door te brengen. Ook in eigen land is genoeg te beleven. Nederland staat bol van de prachtige trekpleisters, die je wellicht nog nooit hebt bezocht. Van de mooiste steden tot de fraaiste natuur: voor vele Nederlanders is er nog genoeg te ontdekken. Maak bijvoorbeeld een tour door de provincie Utrecht en ontdek wat ‘s lands op-een-na-kleinste gewest te bieden heeft.

Citytrip: bezoek Utrecht en Amersfoort

De twee grootste steden van de provincie zijn Utrecht en Amersfoort. Beide zijn zeer de moeite waard om eens te bezoeken. De stad Utrecht kennen de meesten waarschijnlijk wel. Met zijn grachtjes, de Domtoren, het gezellige Neude, het Nijntje Museum, poppodium TivoliVredenburg, winkelcentrum Hoog Catharijne en nog zoveel meer. Een stad waar je gemakkelijk een dag kunt rondslenteren.

Minder bekend, maar daarom niet minder mooi, is Amersfoort. De oude vestingstad, gelegen tussen Utrecht en Apeldoorn, wordt vaak gezien als het geografische middelpunt van Nederland. De stad staat bekend als een echte fiets- en wandelstad, met vele mooie routes door en rondom de stad. Verder vind je ook in Amersfoort gezellige grachtjes, waar je met een bootje doorheen kunt varen.

Bovendien kun je je in Amersfoort laten rondrijden in een heuse tuktuk! En tot slot kan ook de muziekliefhebber in Amersfoort zijn hart ophalen. In de zomer vindt er vrijwel ieder weekend wel een festival plaats op De Hof: het bekendste plein van de stad.

Natuur: de Utrechtse Heuvelrug

Ook de natuurliefhebber is in Utrecht helemaal op zijn plek. Tussen Zeist en Veenendaal ligt namelijk de Utrechtse Heuvelrug, met daarin het gelijknamige Nationaal Park. In dit bosrijke gebied kun je heerlijk wandelen, bekijk je de Pyramide van Austerlitz en beklim je de Amerongse berg. Neem gerust de hond mee: voor viervoeters zijn de bossen een heerlijke uitlaatklep!

Vakantie op stand: bezoek Het Gooi

Deels in Noord-Holland en deels in Utrecht ligt Het Gooi. Bekend van de villawijken in plaatsen als Baarn, Blaricum, Bussum, Laren en Naarden en de vele bekende inwoners. Breng een bezoek aan het historische Naarden-Vesting, bezichtig het Muiderslot of vergaap je tijdens een toertochtje simpelweg aan de vele prachtige landhuizen. En met de kinderen kun je naar het Klimbos in Lage Vuursche. Met het survivallen kun je je gemakkelijk uren vermaken!

Je leest het al: genoeg te doen in Utrecht en omgeving! Om al het moois te zien dat de provincie te bieden heeft, zou ervoor kunnen kiezen een camper te huren in Utrecht. Zo trek je door de hele provincie en bepaal je zelf waar je blijft slapen. Vooral in de bossen van Zeist, op de Utrechtse Heuvelrug, kun je prachtig kamperen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *