3 handige tips en apps voor je smartphone tijdens het reizen

Reisinspiratie

Tegenwoordig kunnen we eigenlijk niet meer zonder smartphone leven. Naast het feit dat we er bereikbaar mee kunnen zijn, is de smartphone ook onze navigatie, notitieboekje, foto- en videocamera, boekingsassistent en orakel voor de beste restaurants in de buurt. Je zou dus kunnen stellen dat de smartphone niet meer weg te denken is uit ons dagelijks leven en als je op reis bent, dan is dat ook niet anders. Daarom geven we in dit artikel 3 tips hoe je het maximale uit je telefoon kunt halen als je op vakantie gaat!

1. Navigeren tijdens je reis

Als je op reis bent naar een onbekende bestemming, dan is het natuurlijk belangrijk dat je de weg kunt vinden. Er bestaan tegenwoordig heel veel apps waarmee je kunt navigeren, maar hieronder vind je twee van onze absolute favorieten.

Google Maps

Google Maps is de bekendste en compleetste app voor navigatie. Je kunt hier namelijk bijna alles vinden en voor de meeste landen kun je zelfs navigeren via het openbaar vervoer. Ook is Google Maps erg handig in gebruik wanneer je snel restaurants en hotels met goede ratings wil vinden. Google Maps biedt dus vrijwel alles wat je nodig hebt, maar het nadeel is wel dat deze app soms details mist.

Tip: Google Maps kun je ook offline gebruiken. Je kunt de kaarten namelijk van tevoren opslaan, zodat je ze op een later moment zonder internet kunt raadplegen.

Maps.me

Met de app Maps.me kun je ook de grootste delen van de kaart opslaan zodat je deze offline kunt gebruiken. Een ander voordeel van Map.me is dat deze minder energie van de batterij slurpt en dat hij minder opslagruimte nodig heeft. Het nadeel is wel dat de kaarten niet zo uitgebreid zijn. Toch vinden veel mensen Map.me fijn om te gebruiken, omdat deze app veel verborgen hotspots heeft die erg leuk zijn voor reizigers. De app richt zich op mooie bezienswaardigheden voor toeristen die je met Google Maps soms niet eens kunt vinden!

2. Extra bescherming met een smartphonehoes

Je telefoon beschermen is uiteraard erg belangrijk, zeker als je op reis bent! Niemand wil namelijk met een kapotte smartphone zitten in een vreemd land. Een makkelijke manier om je telefoon te beschermen is door een smartphonehoesje te gebruiken. Zo bescherm je je smartphone niet alleen tegen invloeden van buitenaf, maar ook tegen je eigen onhandigheid als je bijvoorbeeld dronken staat te dansen en je telefoon uit je zak valt. Er zijn online allerlei soorten hoesjes te koop voor eigenlijk alle modellen van een Samsung A40 tot een iPhone XR. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een eenvoudig siliconen Samsung A40 hoesje bestellen, maar er bestaan ook hoesjes die je tevens als portemonnee kunt gebruiken en waar je dus ook je pinpas en ID-kaart in kunt bewaren voor bijvoorbeeld een iPhone XR.

Extra tip: kies bij voorkeur een hoes die de USB-poort van je mobiel goed afsluit, want dit is vaak het zwakste punt van het hele apparaat. Viezigheid zoals stof of zandkorrels vinden namelijk snel hun weg naar openingen zoals de USB-poort, dus het is belangrijk dat je deze goed afsluit voor invloeden van buitenaf.

3. Keep it cool

Smartphones kunnen niet zo goed tegen extreme temperatuur. Vooral als het te warm is, zal de telefoon uit zichzelf uitschakelen en als je pech hebt, dan gaat hij misschien zelfs kapot. De touchscreen trekt vanwege zijn zwarte kleur veel warmte aan, dus kijk hier vooral mee uit! Let op dat je telefoon niet te warm wordt als je de hele dag apps zoals de navigatie open hebt staan. Vooral in warme landen waar je je smartphone bijvoorbeeld in de telefoonhouder van je scooter zet en de navigatie gebruikt om de weg te vinden, loop je risico dat de telefoon oververhit raakt. Zorg er dus voor dat je de telefoon niet langdurig in de volle zon laat liggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *