motorvakantie tips

5 tips voor een motorvakantie in het buitenland

Reisinspiratie

In de zomermaanden is het heerlijk om met de motor op vakantie te gaan. Een motorvakantie in het buitenland geeft je het ultieme gevoel van vrijheid. Maar waar moet je denken tijdens de voorbereiding? En welke spullen moet je allemaal meenemen? Wij hebben vijf handige tips voor je verzameld!

Tip 1: Vermijd snelwegen

Als je op motorvakantie gaat is het natuurlijk leuker om hoofdwegen en snelwegen te vermijden, zodat je verrassende en mooie plekken tegenkomt tijdens je reis. Natuurlijk kan je de navigatie instellen op “snelwegen vermijden”, maar het is ook handig om een kaart mee te nemen.

Tip 2: Groene kaart

Als motorrijder heb je in Nederland geen groene kaart nodig. In sommige landen is een groene kaart wel nodig. Als je niet voor verrassingen wilt komen te staan dan is het verstandig om een papieren groene kaart mee te nemen op vakantie. Heb je geen groene kaart in bezig? Vraag deze dan aan bij je verzekeraar.

Tip 3: Juiste motorkleding

De motorkleding die je draagt tijdens je motorvakantie maakt of kraakt de reis. Goede motorkleding zorgt ervoor dat je optimaal beschermd bent en comfortabel kunt rijden. Onderweg krijg je (meestal) te maken met verschillende weersomstandigheden, daarom is het belangrijk om de juiste motorkleding mee te nemen. Denk aan waterdichtheid, ventilatie en motorhandschoenen. Nog nieuwe motorkleding nodig? In de webshop van Motorkledingstore.nl vind je een ruim assortiment bekende merken motorkleding.

Tip 4: Route uitstippelen

Voordat je vertrekt is het verstandig om een plan te maken wat betreft de route die je gaat volgen. Je kan natuurlijk met de navigatie op pad gaan, maar de kans is groot dan je veel mooie plekken niet tegenkomt. Pak daarom een kaart erbij en zoek naar mooie plekken waar je langs kunt rijden. Zo kan je zelf een mooie route uitstippelen.

Tip 5: Motor checken

Voor een motorvakantie is het verstandig om je motor nog eens nauwkeurig checken of een kleine onderhoudsbeurt te geven. Dit zorgt ervoor dat je onderweg niet voor verrassingen komt te staan. Check ook altijd je banden voordat je gaat rijden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *