3 redenen waarom je een reis moet boeken naar de Costa Brava!

Reisinspiratie

De kust van Spanje is bezaaid met vele kleine en grote steden. Hoewel Barcelona, de hoofdstad van Catalonië, ongetwijfeld één van de beroemdste kuststeden van Spanje is, zijn er andere, minder bekende regio’s die net zo prachtig zijn. Als je naar Spanje reist en de Middellandse Zeekust in haar natuurlijke schoonheid wilt zien, dan is de Costa Brava de plek voor jou! Dit is een kuststrook in het noordoosten van Catalonië. Dit zijn dé 3 redenen waarom je een vakantie aan de Costa Brava zou moeten overwegen.

Ontdek het onderwaterleven

Costa Brava is de thuisbasis van enkele van de beste duikplekken in Europa. De kuststrook maakt deel uit van de Balearen, die bekend staan om hun overvloed aan tropische zeedieren. Er zijn talloze duikscholen in Costa Brava, dus je kunt er zeker van zijn dat je er een vindt die bij je past. Duikers kunnen verschillende duikplaatsen verkennen, waaronder riffen, wrakken, onderwatergrotten en het continentaal plat. Wie op zoek is naar iets anders, kan ook een nachtduik maken in Costa Brava. Er zijn ook tal van andere watersporten in deze Spaanse kustregio. Als je van water houdt biedt de Costa Brava de perfecte mogelijkheid om je vakantie bij een camping aan zee te boeken.

Zoek het avontuur op

Als je wilt sporten en tegelijkertijd de schoonheid van Costa Brava wilt verkennen, dan is wandelen de perfecte activiteit voor jou. Er zijn talloze wandelroutes in Costa Brava, en veel daarvan zijn geschikt voor beginners. Je kunt de bergen, valleien en kliffen van Costa Brava verkennen, en onderweg langs kleine dorpjes, boerderijen en wijngaarden komen. Je kunt het Parc Natural del Cap de Creus bezoeken, een natuurpark in het zuidelijkste deel van de Costa Brava met een breed scala aan buitenactiviteiten. Als je in een avontuurlijk bui bent kun je ook overwegen om kano’s of kajaks te huren en de rivieren en meren van de Costa Brava te verkennen.

Veel bezienswaardigheden

Als je de natuurlijke schoonheid van Costa Brava wilt verkennen, zijn er verschillende plaatsen die je kunt bezoeken. Je kunt het middeleeuwse Fort Sant Sebastià bezoeken of het Archeologisch Museum van Blanes. Hier kun je de overblijfselen uit de Romeinse tijd zien. Als je de kinderen graag wilt vermaken dan is het Zoölogisch Museum van Blanes een goede keuze. Als je van het buitenleven houdt, kun je de Jardi Botànic de Blanes bezoeken, waar je een grote verscheidenheid aan inheemse en exotische planten kunt zien, of de Jardí Mossèn Alàs, een tuin met een unieke collectie cactussen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *