3 tips als je gaat verhuizen naar Engeland

Reisinspiratie

Verhuizen naar Engeland is voor veel mensen een verre droom. Maar wat moet je allemaal regelen als je daadwerkelijk de stap hebt gezet? Hieronder lees je wat je allemaal moet regelen.

Emigreren naar Engeland

Hoe gaat je leven eruit zien in Engeland? Als je een bepaalde plek in gedachten hebt om te wonen, kun je op zoek gaan naar een verblijfplaats en een passende baan. Misschien ken je al mensen in de desbetreffende regio en kun je via via iets vinden. Als dit niet het geval is, dan kun je plaatselijke makelaar inschakelen en vacature websites bekijken. Zorg dat je de taal volledig de baas bent. Dit kan voor veel mensen een obstakel zijn bij een emigratie naar Engeland.

Administratieve zaken regelen

Als je naar Engeland verhuist, hoef je geen visum aan te vragen. Met een Nederlands paspoort kun je vrij reizen. Als je langer dan een half jaar in Engeland wilt verblijven heb je wel een verblijfsvergunning nodig. Zonder verblijfsvergunning kun je ook geen baan aannemen. Zorg dat jezelf en eventuele partner en kinderen aanmeldt bij de gemeente waar je gaat wonen en bij een zorgverzekeraar. Meld je ook aan bij de plaatselijke huisarts en tandarts.

De verhuizing regelen

Goederen kunnen op dit moment nog vrij ingevoerd worden. Indien de Brexit volledig wordt doorgevoerd, dan kan dit een ander verhaal worden. Bij een buitenlandse verhuizing komt behoorlijk wat kijken. U kunt er voorkiezen om de volledige inboedel per vliegtuig, vrachtschip of vrachtwagen over te laten brengen. De kosten zijn uiteraard verschillend per vervoersmiddel. Veel mensen kiezen ervoor om de verhuizing uit handen te geven aan een internationaal verhuisbedrijf. Een verhuisbedrijf helpt je met de gehele verhuizing. Dit betekent hulp of volledige ontzorging bij het inpakken, laden en uitpakken.

Verzeker de inboedel

De inboedel legt bij een verhuizing een behoorlijke afstand over zee af. Om deze reden kan het verstandig zijn om een verhuisverzekering af te sluiten indien er een verhuisbedrijf in de arm wordt genomen. Waardevolle spullen zijn op deze manier goed verzekerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *