Een roadtrip door Frankrijk: deze bestemmingen moet je zien!

Reisinspiratie

Heb je je vakantie nog niet geboekt? Velen maken tegenwoordig een roadtrip door Amerika, Bali en Australië. In Europa vind je echter ook bestemmingen voor de perfecte roadtrip. Nederlanders houden wel van Frankrijk, alleen de bevolking spreekt ons niet aan. Desondanks is het zeker aan te raden om eens een reis door Frankrijk te maken. Hieronder lees je drie bestemmingen die je gezien moet hebben tijdens je roadtrip!

1. Bezoek Mont Saint-Michel

Mont Saint-Michel is een bijzonder stukje klooster in het westen van Frankrijk, in Bretagne. Ondanks dat het zeker romantisch is om te slapen op deze rots is dit ook peperduur. Indien je wilt letten op het portemonnee kan je beter een hotel boeken bij de zogenaamde hotelzone. Het is aan te raden om Mont Saint-Michel of vroeg in de ochtend of in de middag te bezoeken. Zo ontloop je de meeste toeristen.

Als je toch in Bretagne bent is het aan te raden om de roze granietkust mee te pakken. Je vind deze stenen, die roze zijn vanwege de kwarts kristallen, tussen Saint-Brieux en Morlaix. In Ploumanac’h vind je een mooie stapeling rotsen.

2. Een stedentrip Lille

Wil je de drukte van Parijs ontlopen? Lille is een leuke stad als alternatief voor de hoofdstad. Zeker als je een shopliefhebber bent is dit een stad voor jou! In Lille heb je veel steegjes en pleinen. Het centrum van de stad is de Général-de-Gaulle, een prachtige plein met een standbeeld en kleurrijke huizen. Een must see!

3. Bordeaux

Bordeaux ligt aan de andere kant van het land, in de buurt van Spanje. Het stadscentrum dateert uit de achttiende eeuw en kenmerkt zich met mooi straatjes en steegjes. Als je een kunst- en cultuurliefhebber bent is dit een leuke stad voor jou! Verder is dit de stad van de wijn.

Hierboven staat slechts een greep uit de mooie Franse bestemmingen. Frankrijk heeft zoveel mooie bezienswaardigheden die je eens bezocht moet hebben. Vive la France!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *