Uitstapjes in de omgeving van Murcia in Spanje (met de auto)

Reisinspiratie

Murcia, een stad in het Zuidoosten van Spanje. Een stad waarbij het ‘s winters al zomerse temperaturen vertoont en waarbij het ‘s zomers rond de 40 graden kan worden. Een must om deze stad buiten het zomerseizoen te bezoeken dus! Een vrij onbekende stad, waar weinig toerisme naar toekomt. Murcia is een (goedkope) parel waarbij je uitstekend kunt genieten van heerlijke tapas, mooie parken en genoeg cultuur. Het is een vrij kleine stad, waardoor je in een aantal dagen deze plek goed kunt bezoeken. Rondom Murcia zijn er een hoop fantastische plekken die je met de auto kunt bereiken. De leukste plekken lees je hieronder!

Cartagena

Op ongeveer 50 minuten rijden met de auto kun je vanuit Murcia de stad Cartagena bereiken. In deze stad kun je een hoop prachtige Romeinse overblijfselen vinden, zoals een echt amfitheater. Naast dat je hier veel oude historie kunt vinden, is het ook een echte havenplaats en wordt ook de belangrijkste haven van het land genoemd. In Cartagena kun je zowel shoppen, cultuur snuiven maar ook zeker de dag afsluiten op het strand want ongeveer een klein half uur vanuit deze stad te bereiken is. Om zoveel mogelijk uit je citytrip of vakantie te halen kun je het beste een auto huren in Spanje. Niet elke plek in Spanje is namelijk goed te bereiken met het openbaar vervoer en ook de taxi prijzen liegen er niet om.

Alicante

Mocht je er voor kiezen om een citytrip naar Murcia te maken, vlieg je eerst vanuit Nederland naar Alicante. Murcia heeft een airport, maar is zo dermate klein dat het alleen wordt gebruikt voor binnenlandse vluchten. Naast dat je hier het airport (ongeveer 70 KM van Murcia) kunt vinden, is het ook zeker een aanrader om deze stad een dag te bezoeken. Het is namelijk een gezellige en aangename stad en staat vooral bekend om de mooie stranden. Een echte strandbestemming dus! Je kunt hier bijvoorbeeld de haven bezoeken, het oude kasteel bezoeken maar je kunt hier ook eindeloos wandelen in de oude stad. Kortom: genoeg reden om deze plek zeker niet over te slaan mocht je besluiten een auto te gaan huren.

Librilla

Op ongeveer 40 minuten afstand, kun je vanuit Murcia, de stad Librilla bereiken. Een klein dorpje waar je kunt verdwalen in de prachtige natuur. Je hebt hier diverse prachtige uitzichtpunten vinden met uitzicht over de rivier van Oron. Je moet flink wat wandelen om op deze punten te komen, maar dan heb je ook zeker wat. Voor de fanatiekelingen onder ons is deze stad ook uitermate geschikt voor wat sportieve uitdagingen. Zo kun je bijvoorbeeld Paragliden in de omgeving (met een parachute de berg afspringen), maar je kunt hier ook raften en klimmen langs de prachtige meren. Het is wel belangrijk om hier vooraf reserveringen voor te maken, om teleurstellingen te voorkomen.

Granada

Heb je wat langer de tijd om in Spanje te vertoeven? Dan is het zeker een aanrader om 1 of 2 dagen Granada te bezoeken. Een prachtige ouderwetse stad op ruim 3 uur rijden vanuit Murcia. In deze stad heb je het gevoel alsof de tijd even heeft stilgestaan. Deze stad heeft invloeden uit de Marokkaanse cultuur, maar heeft ook veel heerlijke Spaanse tapas restaurants. Waar Granada om bekend staat, is dat je bij elk drankje (bebida) die je besteld, een gratis tapa naar keuze krijgt. Zo kun je voor een klein bedrag genieten van verschillende lekkere hapjes. Naast de oude stad, heeft Granada ook een nieuwe stad waar je wat populaire hotspots kunt vinden en diverse clubs om ‘s avonds de voeten van de vloer te gooien. Als er maar wel iemand de BOB is natuurlijk 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *