sneeuwkettingen kopen

Sneeuwkettingen kopen: hier moet je op letten!

Reisinspiratie

Richting de sneeuw, voor de lol, voor werk of een hele andere reden. Bij rijden in de sneeuw in het buitenland zijn sneeuwkettingen een must. Sneeuwkettingen zorgen dat je banden, de grip hebben, voor de meest extreme omstandigheden. Maar waar moet ik op letten bij de aanschaf van sneeuwkettingen?

Dikte van de banden

Een belangrijk ding waar je rekening mee moet houden bij de aankoop van deze sneeuw verslinders is de dikte van je banden. De dikte van de banden staat vermeld op de band zelf. Zorg voor de juiste kettingen bij de juiste banden. Zo kom je niet voor nare verrassingen te staan. 

Maximale snelheid

Voor de echte snelheidsduivels is er slecht nieuws. Bij elke sneeuwketting is een maximale snelheid genoemd. Deze mag je echt niet overschrijden. Zo breng je jezelf en inzittende in gevaar. Kijk per sneeuwketting goed naar de maximale snelheid die vermeld staat. 

Zwaargewichten

Bij aankoop van de sneeuwkettingen moet je letten op de zwaarte van de auto. Mede het gewicht van de auto bepaald welke sneeuwkettingen de juiste koop zijn. Bij de meeste personenauto’s blijft de geschikte dikte van de kettingen negen millimeter. Bij de grotere bakbeesten kom je al gauw uit bij kettingen rond de zestien millimeter. 

Het gemak

Houdt bij de aankoop van sneeuwkettingen altijd rekening met het gemak. Hoe gebruiksvriendelijk zijn de kettingen? Zijn ze makkelijk te monteren en te demonteren? Ook wanneer je nul verstand hebt van auto’s? Kijk ook naar hoe snel de kettingen te monteren zijn. 

Veiligheid boven alles!

Kijk vóór aankoop altijd naar reviews en onderzoeken. Zorg dat je niet gelijk de goedkoopste ketting kiest zonder te weten welke het veiligst is. Zorg voor antwoord op de vraag welke kettingen het meeste veiligheid bieden voor jouw auto. Want uiteindelijk gaat veiligheid natuurlijk boven alles.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *