camper huren met hond

Camper huren met hond; vijf handige tips!

Reisinspiratie

Je hond meenemen tijdens je camperreis? Dat is natuurlijk gezellig en handig, want je wilt je viervoeter niet voor lange tijd missen. Bij Oortgiese Campers kan je een camper huren met je hond. Er zijn een aantal campers beschikbaar waarbij het is toegestaan om je hond in de camper mee op reis te nemen. In dit artikel geven wij 5 handige tips voor als je gaat kamperen met je hond!

5 tips voor een geslaagde camperreis met je hond

  • Neem een grondpin mee. Het meenemen van een pin die je de grond in kunt draaien is erg gemakkelijk. Je kan hieraan de riem van de hond vastmaken, zodat je hond aangelijnd over het terrein kan rondlopen zonder dat je je zorgen moet maken dat hij wegloopt. Ook zijn loslopende honden op veel campings verboden.
  • Zorg voor voldoende zuurstof in de camper. Voldoende zuurstoftoevoer is natuurlijk altijd belangrijk, maar zeker als je je hond alleen achterlaat in de camper. Is deze helemaal afgesloten? Dan kan je hondje oververhit raken en zelfs overlijden door oververhitting of zuurstoftekort. Zorg er dus altijd voor dat er voldoende zuurstoftoevoer in de camper is bij aanwezigheid van een hond.
  • Gechipt en geregistreerd. Neem je je hond mee op vakantie? Dan is het belangrijk dat je hond gechipt en geregistreerd is. Dit zorgt ervoor dat je hond altijd weer terug gevonden kan worden. Zeker in een vreemde omgeving is dit een fijn idee. Vergeet ook een naamplaatje aan de halsband en een hondenpaspoort niet.
  • Zorg ervoor dat je hond vast zit. Onderweg is het belangrijk dat je hond vast zit zodat je hond niet door de camper vliegt bij een ongeluk. Hiervoor zijn speciale honden zitjes, maar je hond in de bench of aan de lijn doen is ook een goede optie.
  • Check de regelgeving. In sommige landen is het verplicht dat bepaalde hondenrassen een muilkorf moeten dragen. Voordat je op reis gaat met de camper en je hond is het dus verstandig om de regelgeving van de landen waardoor je heen reist te checken. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *