5 plekken die je niet mag missen tijdens een bezoek aan de Veluwe

Reisinspiratie

Vakantie, Na tientallen kilometers te hebben gereden kom je eindelijk aan op de plaats van bestemming. Lekker midden in het bos. Wat een stilte: je komt helemaal tot rust. Dit had je écht even nodig. Blijf echter niet in het huisje hangen en ga lekker met elkaar op pad! In deze blog delen wij een aantal plekken die je écht niet mag missen.

1. De natuur

Oké, we geven het toe: dit is nogal een open deur. Bijna iedereen die op vakantie gaat naar de Veluwe gaat daar heen voor de natuur. Tjilpende vogeltjes, eekhoorns die over het dak trippelen, herten in de voortuin. In dit natuurgebied is het allemaal mogelijk! Geniet van de heerlijke geur van dennennaalden en ga er met het hele gezin op uit! Huur je binnenkort een vakantiewoning op de Veluwe? Laat je dan zeker een keer verleiden tot een wandeltocht.

2. De waterval in Loenen

Wist jij dat de hoogste waterval van Nederland zich op de Veluwe bevindt? In het prachtige Loenen – vlakbij Apeldoorn – kabbelt het water rustig zo’n 15 meter naar beneden. Natuurlijk: het valt in het niet bij de heftige watervallen van Duitsland of de Niagara Falls. Maar deze plek geeft vooral veel rust. Ga lekker met je blote voeten in het water staan, wandel door het bos en doe je tegoed aan heerlijk Italiaans ijs!

3. Bussloo

Tussen de Stedendriehoek van Apeldoorn, Deventer en Zutphen ligt het heerlijke Bussloo. Dit is een recreatieplas van ruim 100 hectare en kan tot wel 12 meter diep zijn. Fijn om in te zwemmen of een andere watersport te beoefenen. Wil je helemaal tot rust komen? Ga dan naar het populaire Thermen Bussloo. Hier geniet je niet alleen van sauna’s, maar ook van rustgevende baden en smakelijke gerechten.

4. Burgers’ Zoo en de Apenheul

Wilde dieren vind je op de Veluwe niet alleen in het bos. Om de haverklap struikel je over de dierenparken. Zo vind je in Arnhem het welbekende Burgers’ Zoo. Ga op safari of ontdek de diepste oceanen in dit prachtige park. Ga je liever aapjes kijken? Breng dan een bezoek aan de inwoners van de Apenheul.

5. Het Kröller-Müller Museum

Op de radio hoor je het regelmatig voorbij komen: het Kröller-Müller Museum. Is moderne kunst je lust en je leven? Dan is dit plekje in Otterlo echt iets voor jou. Wandel tussen de beelden door en geniet elk seizoen weer van spraakmakende collecties.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *