Checklist bij het plannen van de motorvakantie

Reisinspiratie

Ga je voor het eerst op een motorvakantie? De eerste keer zal dit een behoorlijke voorbereiding met zich mee brengen. Zo kun je met de motor al niet zoveel opbergen als met de auto. We bespreken in dit artikel een kleine checklist.

Juiste motorkleding kiezen bij Champion Helmets

Bij een motorvakantie is het zorgvuldig kiezen van je motoroutfit bij Champion Helmets zeer belangrijk. Het kan namelijk voorkomen dat de route zo gepland is dat je op 1 dag een temperatuurverschil van 20 graden celcius ervaart. Wanneer je vanaf de alpen langzaam naar beneden reist kan dit gemakkelijk voorkomen. Daarnaast kan het natuurlijk ook zo zijn dat je in Nederland begint en Italië eindigt. Het verschil in temperatuur is dan ook groot. Hiervoor zijn dan ook meerdere laags motorjassen en broeken ontworpen. Zo kun je afhankelijk van de temperatuur op dat moment kiezen wat je gaat dragen.

Waar ga je overnachten?

Bij een motorvakantie is het belangrijk van tevoren het nodige te plannen. Het makkelijkste is van hotel naar hotel te reizen. Hiervoor heb je dan ook de minste bagage nodig. Wil je wat meer avontuur dan kun je er ook voor kiezen te gaan kamperen. Bij het kamperen moet je uiteraard wel wat meer inpakken. Denk hierbij ook aan een slaapzak en andere spullen die je niet kan missen gedurende het kamperen zoals een tent of spullen om te koken.

Wat te doen bij pech?

Gedurende de vele kilometers die je op de motor maakt kan het nu eenmaal voorkomen dat je pech hebt onderweg. Hierbij heb je 2 opties. Als je handig genoeg bent kun je het nodige gereedschap meenemen zodat je de motor onderwerp zelf kan oplappen of je kiest ervoor de wegenwachtservice in te schakelen. Het kan overigens nooit kwaad de wegenwacht achter de hand te houden. Mocht je de wegenwacht nodig hebben zorg dan ook dat je de reisverzekering in orde hebt zodat je niet voor verrassingen kan komen te staan. Anders kan dit achteraf heel veel geld kosten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *