Enkele mooie plekken in Nederland om te varen

Reisinspiratie

Ben jij een eigenaar van een jacht of een boot of zit je er aan te denken om een boot te kopen bij een jachtmakelaar zoals jachtmakelaardij Kappers? Dan hoef je niet perse naar het buitenland te gaan, Nederland is namelijk een mooi land om te varen, we beschikken immers over heel veel mooie locaties en vaarroutes waar je heerlijk kan varen en kunt genieten. We geven in dit artikel een aantal voorbeelden.

Nationaal Park de Biesbosch

Ik denk dat iedereen dit natuurpark wel kent of er in ieder geval een keer van gehoord heeft. Voor veel vaarliefhebbers is de Biesbosch de ideale plek om doorheen te varen aangezien het een prachtig natuurgebied is dat vol ligt met water. Het is een hele rustige locatie waar je heerlijk tot rust kan komen en waar je kan genieten van zingende vogeltjes en kabbelend water. De Biesbosch is wel een beschermd natuurgebied, dit wilt zeggen dat je niet overal met veel lawaai mag varen. Wanneer je over een boot met een motor beschikt, dan mag je slecht in een aantal gebieden varen. Deze gebieden worden in een speciale vaarkaart aangegeven, hierin staat precies beschreven waar je wel en niet met een bepaalde type boot mag komen. Maar wees niet getreurd, de gebieden waar je wel mag komen zijn ook prachtig. Wanneer je niet over een eigen boot beschikt, zijn er ook genoeg mogelijkheden om een boot te huren of je kan meegaan met een rondvaart.

Nationaal park De Alde Feanen

Dit in Friesland gelegen natuurpark is een van de jongste nationale parken van ons land. Het is een park met veel afwisseling, je hebt onder andere meren, slootjes, moerasbossen, graslanden, rietlanden een veengronden. Ook beschikt het park over heel veel fauna, zo is de otter terug van weggeweest en leven er gedurende het hele jaar ongeveer 180 soorten vogels waarvan voor sommige het gebied een belangrijk doortrekgebied is.

Varen op het IJsselmeer

Het IJsselmeer is ook een heerlijk en gemoedelijk gebied om doorheen te varen of ergens lekker de dobberen. Rondom het IJsselmeer liggen allerlei oude dorpjes en haventjes waar je aan kan meren om ergens lekker op een terras te gaan zitten of bijvoorbeeld een museum te bezoeken. Het IJsselmeer is een stuk groter dan mensen vaak denken, wanneer het zicht minder wordt dient er wel degelijk genavigeerd te worden. Ook wordt het aangeraden om vanaf windkracht 5 niet op het meer te gaan varen, ondanks dat de gemiddelde diepte van het ijsselmeer slechts 4 meter is kan de beruchte korte golfslag ontstaan wat zeeziekte, oververmoeidheid en valpartijen als gevolg kan hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *