Tips om weer te genieten van een aangename vakantie in Frankrijk

Europa Reisinspiratie

De laatste tijd bereikt ons steeds meer positief nieuws in het kader van de corona-maatregelen. Op allerlei vlakken worden die soepeler. Half juni maakte de Rijksoverheid bekend dat Nederlanders in zestien Europese landen weer op vakantie kunnen. Ook Frankrijk heeft de grenzen weer opengesteld voor toeristen. Dat is extra goed nieuws! Want Frankrijk biedt alles voor een geslaagde vakantie: zon, zee, strand, indrukwekkende bergketens, glooiende landschappen, een rijke cultuur, mooie wijnen en een gastronomische keuken. Beraam jij je ook op het boeken van een vakantie in la douce France? Het is nu hét moment om je vakantie te boeken voor dit najaar of volgend jaar lente of zomer. Gerenommeerde vakantieparken hebben alle nodige maatregelen genomen, bieden je coronagarantie én geven extra zomerkorting.

Riant vakantiehuis

Een riant vakantiehuis in Frankrijk is natuurlijk de basis om te genieten van al het goede. De perfecte uitvalsbasis voor een vakantie die van alle eigentijdse gemakken is voorzien, vind je bij FranceComfort. Deze hoogwaardige keten beheert en verhuurt vakantieparken in Midden- en Zuid-Frankrijk. In de streek Poitou-Charentes bijvoorbeeld op ruim 9 uur rijden vanaf Utrecht heeft FranceComfort maar liefst drie luxe resorts, compleet met onder meer: jeu de boules-banen, tennisbanen en verwarmde buitenzwembaden. Op één van de villaparken L’Aveneau en Vieille Vigne, Domaine Les Forges en Bourg Est – Vigelière, vind je zeker een vakantiehuis dat aan al je wensen en die van je medevakantiegangers voldoet. De villa’s voor acht, zes of vier personen zijn voorzien van royale bedden, een gezellige zithoek, meerdere toiletten en één of zelfs twee badkamers. Ideaal als je samen met familie of vrienden boekt, net als de riante tuin compleet met een barbecue, waar het na een dynamische dag heerlijk relaxt toeven is. Wil je liever naar een ander regio? In Aquitaine-Gironde, Languedoc, Dordogne en de Provence vind je ook comfortabele vakantiehuizen op kleinschalige vakantieparken.

Gevarieerd landschap

Frankrijk an sich is aantrekkelijk als vakantieland voor mensen van alle leeftijden. Zo ook voor mensen van boven de 50 jaar die zonder kinderen op vakantie gaan. Behoor jij tot die categorie? Of ben je van plan om met meerdere stellen van Frankrijk te genieten? Een van de aspecten die het land geliefd maakt, is het gevarieerde landschap. Iedere regio van Frankrijk kent zijn eigen overweldigend mooie natuur, goed bewaarde historische bouwwerken en streekgebonden eetgewoonten. Daardoor biedt ieder regio voldoende mogelijkheden om alles je vakantie te kunnen halen.

Een vakantie in het naseizoen?

Op zoek naar een een perfecte vakantieplek voor het najaar? Dan is de Dordogne een goede tip. Dit gebied heeft een landklimaat dat wordt beïnvloed door de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. Daarom wordt het er in de zomer heerlijk warm. Maar de Dordogne is ook uitstekend geschikt als vakantiebestemming in het naseizoen. De mooiste vakantieperiode om deze streek te bezoeken, is misschien wel het najaar. Het daglicht is dan onovertroffen mooi, de kleuren donkergroen, warmgroen en volrood kenmerken de natuur en het is er nog aangenaam warm. Maar ook als je een vakantie wilt boeken voor het voorjaar, is de Dordogne een hele fijne vakantieregio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *