Comfortabel rondreizen met een zeiljacht

Reisinspiratie

Een unieke en comfortabele manier van rondreizen, waarbij je bagage vanzelf meereist en je je nergens druk om hoeft te maken! Het mooie van deze rondreizen is in de eerste plaats het zeilen. Puur op windenergie en gebruikmakend van het tij, vaar je van de ene plek naar de andere. Elke dag ben je weer in een nieuwe haven of ankerplek en je komt op deze manier op afgelegen plekken waar je anders niet zomaar komt. Rondreizen, maar dan zonder asfaltwegen.

Zeiljacht Cherokee, maakt globaal een rondreis om Groot Brittannië. Maar ook andere landen worden op de route aangedaan zoals Ierland, Frankrijk en de Faeröer eilanden. En in het voorjaar ook Spanje en Portugal.

Deze hele rondreis is opgedeeld in verschillende trajecten van ongeveer een week. Elk traject heeft zijn eigen categorie, de C-categorie heeft relatief korte dag afstanden en op sommige reizen blijft het schip een dag in de haven liggen om bijvoorbeeld een tour te maken of een mooie wandeling. Je kunt die dag zelf bepalen wat je doet en of je zelf op stap of gaat of met de hele groep.

De groep bestaat uit maximaal acht passagiers en twee bemanningsleden. Je komt aan boord in een groepje gelijkgestemden terecht; mensen die houden van het water, gezelligheid en de natuur. Door het samen zeilen ontstaat er snel een groepsgevoel en een leuke sfeer. Slapen en eten doe je aan boord en de laatste avond gaan we met zijn allen uiteten.

Kortom, heerlijk genieten en uitwaaien. Zeilervaring heb je niet persé nodig, want er is bemanning aan boord en als je wilt, leggen we je alles uit.

Lees meer over deze rondreizen en zeil mee: https://www.offshore-yacht-charter.com/rondreizen-zeilschip/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *