DE BESTE REISTIJD VOOR SCANDINAVIË

Bestemmingen Europa

Wanneer je Scandinavië zegt, denkt iedereen aan een dik pak sneeuw en lage temperaturen onder nul. Maar niets is minder waar! Scandinavië is veelzijdig. Ben je gek op de winter en ontdek je graag een nieuwe stad of regio in de winterperiode, dan is Scandinavië een uitstekende reisbestemming. Maar ook in de zomer is Scandinavië een prachtige bestemming voor een vakantie. In dit blogartikel geeft HotelSpecials antwoord op de beste vragen voor Noorwegen, Zweden en Denemarken.

Waar kan ik het beste heen als ik het minst last wil hebben van Muggen?

Noorwegen en Zweden hebben nogal een reputatie op het gebied van muggen. Wanneer je bijvoorbeeld in de zomer naar Zweden of Noorwegen gaat, kan je in de maanden juli en augustus nogal wat muggen tegenkomen. Maar gelukkig duurt dit seizoen niet heel erg lang.

Ook goed om te weten is dat je in Zweden en Noorwegen bijvoorbeeld voornamelijk in het noorden een grote dichtheid aan muggen kan vinden. Ga je een weekendje naar Stockholm of Oslo is dit al een stuk minder. Tip: koop de junglemuggenolie en smeer je in voordat het gaat schemeren.

Wist je dat ze in Zweden een mug een Mygg noemen?

Wat is de beste reistijd voor het zien van het noorderlicht?

Aurora Borealis of ook wel noorderlicht of poollicht genoemd is een prachtig natuurverschijnsel wat iedereen in zijn leven natuurlijk gezien wil hebben. Maar wanneer moet je gaan, en waar kun je het beste zijn?

Op koude en heldere avonden kun je het vaak het beste zien en is het zichtbaar ten noorden van de poolcirkel. In de late herfst, winter en vroege lente heb je hier het meeste kans op, dit betekent eigenlijk dat je tussen 20 september en 20 maart de meeste kans hebt.

Maar eigenlijk is het allerbelangrijkste dat het donker is en dat het niet bewolkt is. En in de herfst en lente zijn deze factoren niet altijd zeker. Dus wil je nog meer zekerheid kun je het beste een reis boeken tussen december en maart.

De beste plek voor het spotten van het noorderlicht is boven de poolcirkel. Dit betekent bijvoorbeeld in de Lofoten in Noorwegen of Kiruna in Zweden.

Wat is de beste vakantiemaand voor een vakantie naar Noorwegen?

Noorwegen ligt op dezelfde breedtegraad als Alaska en Siberië maart kent een veel aangenamer klimaat. 4 verschillende seizoenen wisselen elkaar af zodat voor ieder wat wils te beleven is. In de lente kleuren de bomen weer en komen de bloemen uit. Echter is soms wel afwachten wanneer de lente begint, soms al in februari soms wat later. Maar de Noren laten deze maand niet onopgemerkt, want iedereen gaat bij mooi weer naar buiten om een lekker pintje te drinken in de open lucht.

De Noorse zomers zijn helder en heerlijk, ideaal voor een natuurrijke vakantie waar je geniet van kristalheldere meren en vele feesten. Want ook de bevolking zelf is blij dat het weer langer licht is en de temperaturen hoog.

De herfst, een prachtig seizoen want de bossen zijn op zijn mooist. Tip: proef schapenvlees en krab in dit seizoen want die zijn perfect in deze periode van het jaar. Wel moet je rekening houden met wat donkerdere dagen waar het soms al koud kan zijn.

De winter is donker en koud maar kent ook zijn charme. In het noorden zijn de temparturen ver onder nul maar in het zuiden en westen valt dit echt wel mee.

Er is dus niet één beste vakantiemaand, want iedereen heeft zijn of haar eigen wensen voor een fijne vakantie of groepsreis naar Noorwegen.

Wanneer kan ik het beste op vakantie naar Zweden?

Het hele jaar door is Zweden een parel om te bezoeken. Ga je voor mooi weer? Dan moet je kiezen voor begin juni tot eind augustus in het midden en zuiden van Zweden. Wil je naar Lapland op vakantie, dan kun je voor mooi weer beter kiezen tussen half juni en half juli. Enige nadeel aan het mooie weer in Lapland is dat er nogal wat muggen kunnen rondzwermen.

Maar Zweden is in de winter ook super mooi. Ga je voor een winterse vakantie in Zweden in het midden en zuiden dan kun je prima op vakantie gaan in december. Wil je profiteren van wat langer licht? Ga dan bijv. in januari of februari. De winter in het noorden komt wat later op gang en begint op sommige plaatsen pas in februari.

Hoe is het weer in de zomer in Zweden?

In juni, juli en augustus zijn de dagen lang en kun je genieten van een heerlijke zomer in Zweden. Deze periode is wel het duurste omdat het een populaire periode is onder de toeristen. Houdt er rekening mee dat in september vele attracties ook alweer kunnen sluiten. Het hoogseizoen is echt van juni t/m augustus.

Tip: beleef de midzomernacht waar de zon om 23:00 uur onder gaat en om 03:00 uur ’s nachts weer opkomt. Je kunt deze beleven in het noorden van Zweden.

Wat is de temperatuur in Denemarken?

Het klimaat in Denemarken is zachter dan in de andere Scandinavische landen en dit komt door de zachte, warme golfstroom. April en mei zijn milde lentemaanden en juni, juli en augustus staan in het teken van de zomer. Net zoals in Nederland heeft Denemarken 4 seizoenen die eigenlijk wel veel lijken op die van ons kikkerlandje. Zo is er de herfst van september tot november en is het winter van december t/m maart. De wintermaanden zijn wel iets kouder dan in Nederland met vorst en sneeuw.

Gemiddeld is het 7 graden in Denemarken en de koudste maand is meestal februari. Wil je het lekker warm hebben op vakantie in Denemarken? Kies dan echt voor de zomer, deze zijn kort maar wel met een aangename temperatuur tussen de 20 en 25 graden

Beste reistijd van Scandinavië in de zomer

  • Noorwegen = van mei t/m augustus
  • Zweden = de maanden maart, juni en augustus
  • Denemarken = van april t/m oktober

Beste reistijd van Scandinavië in de winter

  • Noorwegen = van februari t/m maart
  • Zweden = februari en maart zijn de meest lichte maanden.
  • Denemarken = van november t/m maart

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *