Deze dingen moet je weten als je een visum voor Egypte aanvraagt

Bestemmingen

Egypte is een bijzonder land met een rijke geschiedenis door de vele piramides en farao’s die hier vandaan komen. Sommige historici zeggen dat de oorsprong van onze huidige beschaving in Egypte te vinden is. Naast een bijzondere cultuur, schijnt in Egypte ook altijd de zon, kun je zwemmen in de Rode Zee, een cruisetocht langs de Nijl doen en kijk je je ogen uit in een hectische stad als Caïro. Kortom, Egypte is een reisbestemming die je een buitengewone ervaring biedt, waar je niet gauw op uitgekeken raakt.

Als je een enerverende ervaring wilt, dan zul je geen all-inclusive vakantie boeken in een resort in Taba of Sharm el-Sheikh. In tegendeel, je wil waarschijnlijk ervaren hoe het nou echt is om in Egypte te zijn! Allereerst is het belangrijk dat je van tevoren een visum moet regelen, voordat je op pad gaat in Egypte. Gelukkig kan dit gemakkelijk via internet en hoef je hier de deur niet voor uit. In dit artikel leggen we je uit hoe dit kan!

E-visum voor Egypte

Sinds kort kun je via het internet een visum aanvragen voor Egypte. Een visum dient als officiële toestemming van de Egyptische overheid om Egypte te betreden en zowel zakenreizigers als toeristen hebben er eentje nodig alvorens zij voet aan land zetten. Je kunt dit e-visum nu gemakkelijk online regelen en dit heeft als voordeel dat je niet meer helemaal naar de ambassade in Den Haag hoeft af te reizen. Het geeft een geruststellend gevoel als je van tevoren alle papierwerk op orde hebt en je zonder zorgen aan je reis kunt beginnen.

Geldigheid van het e-visum

Een visum voor Egypte is drie maanden geldig vanaf de datum waarop het visum goedgekeurd is. Je kunt bij de aanvraag kiezen uit twee soorten visa, namelijk:

  • Single entry (eenmalig naar Egypte reizen)
  • Multiple entries (meerdere keren naar Egypte reizen)

Het is dus goed om je reis van tevoren een beetje uit te stippelen, zodat je te weten komt welk visum het meest geschikt voor jou is.

Voorwaarden voor het e-visum

Als je een e-visum voor Egypte aanvraagt, moet je rekening houden met een aantal voorwaarden die worden gesteld. Als eerste wordt er een onderscheid gemaakt tussen toeristen en zakenreizigers. Verder gelden er de volgende voorwaarden voor beide soorten reizigers:

  • Je paspoort heeft een minimale geldigheid van 8 maanden bij aankomst in het land;
  • Je e-visum moet uitgeprint zijn;
  • Als Egypte een (langere) tussenstop is, moet je bewijzen dat je Egypte op den duur weer verlaat door een ticket van je terugvlucht of doorreis te laten zien.

Verder gelden er aanvullende voorwaarden voor de toeristen, namelijk:

  • Een uitnodigingsbrief van je familie, indien je op familiebezoek bent;
  • Als je een hotel geboekt hebt, moet je de bevestiging van je boeking laten zien, of je reisschema kunnen aantonen.

Ben je een zakenreiziger, dan heb je een uitnodigingsbrief van het bedrijf nodig waar je een bezoek aan brengt. Tenslotte is het goed om te weten dat je met een e-visum niet mag werken in Egypte, tenzij je dus een zakenreiziger bent en een specifiek zakendoel hebt daar!

De e-visumaanvraag

De bovengenoemde voorwaarden klinken allemaal misschien een beetje ingewikkeld, maar de aanvraag gaat makkelijker dan je denkt! Bij het aanvragen van e-visa vul je een aantal gegevens in, zoals je NAW-gegevens en je paspoortnummer, op het aanvraagformulier. Verder moeten ze weten wat je reisdata is, wat je verblijfplaats is (je host), je reisdoel (toerist of zakenreis) en tenslotte moet je een kopie van je paspoort toevoegen.

Het invullen van dit aanvraagformulier kost slechts vijf minuten. Vul het formulier wel zorgvuldig in en check dubbel na of je je gegevens goed hebt ingevuld, want anders wordt je aanvraagformulier afgekeurd en moet je opnieuw betalen voor een nieuwe aanvraag. Is je e-visumaanvraag goedgekeurd? Dan krijg je uiterlijk 72 uur na goedkeuring je visum per e-mail toegestuurd en kan je reis naar Egypte echt beginnen!

Tip: Vraag je e-visum op tijd aan, het liefst uiterlijk een week voordat je reis begint. De Egyptische autoriteiten moeten je e-visum namelijk goedkeuren en er is nooit 100% garantie dat dit altijd zonder problemen gebeurt.

Met kinderen naar Egypte

Ga je met kinderen onder de 18 jaar naar Egypte? Dan kan het soms gebeuren dat je door de Marechaussee gecontroleerd wordt, op de route tussen Nederland en Egypte nogal eens kinderontvoeringen plaatsvinden.

Ga je met je neefje of nichtje waar je geen ouderlijk gezag over hebt, naar Egypte? Of reis je met een ander kind waar je slechts gezamenlijk gezag over hebt? Neem dan even een kijkje op de site van de Rijksoverheid voor een formulier waarmee je toestemming krijgt van de ouders om met hun minderjarig kind te mogen reizen.

Wat kost het e-visum voor Egypte?

Een single entry e-visum krijg je voor €34,95 en de prijs voor een multiple entries e-visum is €69,95. Beide visa zijn inclusief kosten voor het consulaat. Je kunt gewoon met iDeal betalen en indien je in België woont, is betaling via Bancontact/Mister Cash ook mogelijk. Je hebt dus geen creditcard nodig.

Enfin

Het lijkt misschien een heel ingewikkeld proces om een visum aan te vragen, maar eigenlijk valt het allemaal wel mee. Je moet er alleen wel voor zorgen dat je met je volledige aandacht het e-visum aanvraagformulier zorgvuldig invult, maar in principe kost dit invullen niet meer dan vijf minuutjes.

Tenslotte volgt hier nog een korte overzicht van de e-visum aanvraag voor Egypte:

  • Voor alle delen van Egypte heb je een visum nodig, behalve in de Sinaï;
  • Het e-visum is drie maanden geldig. Je paspoort moet minimaal acht maanden geldig zijn vanaf het moment dat je Egypte binnenkomt;
  • Een single entry e-visum kost €34,95 en een multiple entries e-visum kost je €69,95. Beide soorten visa zijn binnen vijf minuten aan vragen via internet en je kunt betalen met iDeal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *