Reizen naar Turkije? Dan is een visum verplicht 

Bestemmingen Reisinspiratie

In 2015 is een nieuwe regel in invoering gebracht. Deze regel heeft ervoor gezorgd dat alle Nederlanders die naar Turkije reizen via internet een visum aan moeten vragen. Wanneer je een e-visum hebt, hoef je op het vliegveld niet meer langs het visumloket en kan je meteen naar de paspoortcontrole. Dit kan je best veel tijd opleveren. Een online visum Turkije regelen kost immers slechts een paar minuten werk. Wanneer je op de luchthaven een visum aan moet vragen, moet je vaak lang in de wachtrij staan wat veel irritatie en ongeduld met zich meebrengt.
Maar hoe vraag je nou zo’n visum aan online? Dan kan je doen via de website e-visum Turkije. Als je het zoekt op google, vind je het zo. Het visum is maar liefst een half jaar geldig. Wanneer je een visum hebt gekregen, mag je maximaal negentig dagen in Turkije blijven. Er zitten ook kosten verbonden aan het visum. Een visum kost ongeveer vijftien euro.
Alle Nederlandse reizigers naar Turkije moeten dus in het bezit te zijn van zowel een geldig identiteitsbewijs / paspoort en visa. Het is tegenwoordig zelfs zo dat je niet meer op iedere internationale luchthaven in Turkije een visum aan kunt vragen.

Andere regels

Tegenwoordig kan je alleen nog maar via het internet een visum aanvragen om naar Turkije te gaan. Toen men van plan was de regel in te voeren, was men eigenlijk van plan om ervoor te zorgen dat vanaf april 2014 visa slechts online aan konden worden gevraagd. Helaas waren er enkele problemen. Er kon namelijk niet betaald worden met IDeal, slechts met creditcard. Daarom werd het uitgesteld tot 1 november. Veel mensen hebben namelijk geen creditcard, en toeristen die naar Turkije zouden komen zonder visum zouden in de problemen komen doordat zij geen visum konden kopen met creditcard. Dat is dus de reden dat men alle data een beetje had opgeschoven.

Alleen nog via het internet een visum krijgen

Het lijkt allemaal heel lastig, maar een visum Turkije online aanvragen is best gemakkelijk! Via de ambassade een visum aanvragen is niet meer mogelijk en het stempeltje ter plekke is ook komen te vervallen. Je krijgt je visum nu opgestuurd naar je e-mailadres. Op sommige luchthavens kan je jouw visum online laten zien, maar sommigen willen ook dat je het uitgeprint meeneemt. Het is dus altijd verstandiger om je visum uit te printen en te laten zien op de luchthaven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *