Oostenrijk nog steeds populairste wintersportbestemming

Europa Reisinspiratie

De populairste wintersportbestemming voor Nederlanders is nog steeds Oostenrijk. Kijkend naar de populariteit scoren Frankrijk en Duitsland plaats twee en drie. Op après-ski mogelijkheden en kindvriendelijkheid scoort Oostenrijk het hoogst. De meest uitdagende pistes zijn in Frankrijk te vinden en in Duitsland kunnen beginnende skiërs het beste leren skiën.

Kwaliteit sterk verbeterd

Volgens vakantiebeoordelingssite Zoover heeft na een uitgebreid onderzoek uitgewezen, dat de grootste wintersportlanden hun kwaliteiten sterk hebben verbeterd afgelopen jaar.

De vakantiebeoordelingswebsite heeft ruim 35.000 beoordelingen van wintersporters verzameld en daar kwam uit dat Nederlanders de wintersport in Oostenrijk het best vinden. Vooral over de après-ski mogelijkheden, de prijs-kwaliteit verhouding, de kindvriendelijkheid van de skigebieden en verschillende mogelijkheden voor elk niveau is men erg tevreden.
Naast Oostenrijk en Duitsland heeft ook Zwitserland, vooral bij gevorderde, een zeer goed gemiddelde als wintersportbestemming op de totaalranglijst.

Afwisseling in Frankrijk

Waar er op wintersportgebied veel afwisseling is, is in Frankrijk. Het Franse skigebied biedt de meeste uitdagingen voor gevorderden. De grote skigebieden staan garant voor veel verschillende en afwisselende afdalingen.

Het aaneengesloten skigebied van Tignes, Val d’Isère en Espace Kily staat op de eerste plek, dit komt door de grote hoeveelheid pistes die het gebied rijk is. Les Trois Vallées met voornamelijk Val Thorens, wat bij Nederlanders zeer populair is, staat op de tweede plaats. Op de derde plek staat het Oostenrijkse Ischgl.

Beste après-ski in Ischgl

Over de après-ski mogelijkheden zijn Nederlanders het meest te spreken over Oostenrijk. In de top-10 van beste après-ski mogelijkheden staan dan ook alleen maar Oostenrijkse plaatsen, waarbij Ischgl op de eerste plaats staat. Door de Zoover-bezoekers wordt het dan ook gemiddeld met een 9,1 gewaardeerd. Op nummer twee en drie staan Saalbach-Hinterglemm en Obertauern met elk een 8,7. In Frankrijk word Val Thorens nog het best beoordeeld met een gemiddelde van 7,7. De top-3 is ten opzichten van 2010 onveranderd.

Belangrijkste punten bij een wintersportbestemming

De meeste wintersporters kiezen voor een verblijf in een appartement. De keuze voor een appartement hangt af van een aantal punten.

In volgorde van belangrijkheid:

  • Afstand tot de piste
  • Sfeervolle accommodatie/plaats
  • Aantal kilometers piste
  • Gletsjer in de buurt/sneeuwzekerheid
  • Voldoende ruimte in de accommodatie
  • Voldoende stoeltjesliften versus sleepliften
  • Dichtbij uitgaansgelegenheden

Appartement kopen in Oostenrijk

Tegenwoordig is het erg populair om een appartement te kopen in Oostenrijk, als tweede huis. Geen gedoe meer met het boeken van een accommodatie en gaan wanneer men wilt. Wat een bijkomend voordeel is, is dat men, wanneer er zelf geen gebruik van wordt gemaakt, het appartement kan verhuren. Zo wordt het appartement toch gebruikt en genereert men extra inkomen.

Bron: https://huiskopen-oostenrijk.nl 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *