Vindt de zon in Italië

Europa

De droge warme weken in Nederland zijn weer voorbij. Smacht je weer naar de zon na de afgelopen droge tijd? Uiteraard willen veel mensen naar een plek waar veel zon is. Mocht je van een zonvakantie houden, dan is Italië echt de beste keuze. In mei is het in sommige gebieden al gemiddeld warmer dan twintig graden. Aan het Gardameer is het ook prima vertoeven. Lees hier wat de beste campings in Italië zijn.

Altomincio Family Park, Gardameer, Italië

1170 kilometer vanaf Utrecht

Ben je op zoek naar een prachtige camping die ook nog eens gelegen is in een prachtige omgeving? Dan zit je op camping Altomincio Family Park helemaal goed. Deze camping is ongeveer zeven kilometer verwijderd van het bekende Gardameer en biedt alles voor een heerlijke vakantie. Er is een enorm zwembad, een lagune bad, vier waterglijbanen en nog veel meer.
Wat ook erg fijn is aan deze camping, is dat de ligging erg centraal gelegen is. Uitstapjes naar omringende steden en dorpen zijn dus zo gemaakt. Als je de pret helemaal niet wilt drukken, ga je naar het waterpretpark zo’n zestien kilometer van de camping.

Norcenni Girasole Club, Toscane, Italië

1380 kilometer vanaf Utrecht

Deze camping is bijna niet te introduceren aangezien hier werkelijk waar van alles te vinden is. Kinderen kunnen hun pret niet op wanneer ze naar deze camping gaan: er is een waterpark met glijbanen, een lazy river en ook nog eens vier zwembaden. Uiteraard is er ook een lagune- en kinderbad. Maar dat is niet alles: de camping heeft voor de jeugd ook een zogenaamde ‘funzone’. Je kunt hier allerlei spannende dingen doen zoals quad rijden en muurklimmen.

Maar ook als volwassene hoef je jezelf hier niet te vervelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke ontspannende dag in de sauna of in de wellness?

Park Albatros, Toscane, Italië

1405 kilometer vanaf Utrecht

Toscane is een regio waar goede campings te vinden zijn, want ook Camping Park Albatros is gelegen in het gebied. De camping is ook nog eens gelegen aan de kust van Toscane. Je hoeft slechts de weg over te steken om de prachtige Toscaanse zee al te zien. Als je bang bent dat het water in de zee te koud is voor je, dan is er op de camping zelf ook genoeg waterpret te beleven. Er is een lagune bad en zelfs een olympisch bad!
Erg goed om te weten is dat er een werkelijk waar fantastisch restaurant op deze camping zit. Hier kan je echte, heerlijke Italiaanse gerechten proeven. Handig, want je hoeft er nog niet eens de camping voor af! Ook een leuke aanrader is een bezoek aan Florence of aan een van de authentieke Italiaanse dorpjes die te vinden zijn rondom Park Albatros.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *