eTA nodig voor reizen naar Canada

Noord-Amerika Reisinspiratie

Op reis gaan naar Canada kan sinds 29 september 2016 alleen nog wanneer je over een eTA Canada beschikt. Als je op reis gaat naar Canada moet je voorafgaand aan je reis verplicht een eTA reistoestemming aanvragen. De reis mag pas beginnen wanneer je eTA Canada is geaccepteerd en je hiervan via e-mail bevestiging hebt gehad. In dit artikel lees je meer over de aanvraagprocedure en waar je allemaal rekening mee moet houden bij het aanvragen van een eTA Canada.

Verplicht voor reizen in 2018 en 2019

Sinds 29 september 2016 is het voor alle reizigers naar Canada verplicht om een eTA aan te vragen. Dit geld ook voor alle reizen in 2018 en 2019. Het aanvragen van een eTA is verplicht voor zowel toeristische als zakelijke reizen. Daarnaast is het niet alleen verplicht voor volwassenen. Ook voor kinderen en baby’s moet een eTA aangevraagd worden. Het aanvragen van een eTA Canada kan eenvoudig met een eTA Canada aanvraagformulier. Voor mensen met een Canadees paspoort wordt een uitzondering gemaakt. Zij hoeven geen eTA Canada aan te vragen.

Op het eTA aanvraagformulier moeten verschillende gegevens in worden gevuld, zoals contactgegevens en persoonsgegevens. Daarnaast moeten verschillende achtergrondvragen worden beantwoord. Zo wordt er gevraagd naar een eventueel strafblad en of je continu medische zorg nodig bent. De achtergrond vragen zijn bedoeld om calamiteiten op allerlei gebieden te voorkomen.

eTA Canada of Visum

Naast het aanvragen van een eTA is het ook mogelijk om met een visum naar Canada te reizen. Het aanvragen van een visum is echter behoorlijk duurder en kost ook aanzienlijk meer tijd. Het aanvragen van een visum kan wel twee maanden duren, terwijl een eTA vaak nog dezelfde dag is geregeld. Indien mogelijk is het dus verstandiger om een eTA aan te vragen. Je kunt online makkelijk het Eta voor Canada aanvragen en betalen met IDEAL.

Geldigheid en voorwaarden

Het eTA is 5 jaar geldig. Binnen die 5 jaar mag je meerdere malen naar Canada reizen. Hierbij moet je er wel rekening mee houden dat je telkens maximaal 6 maanden in Canada mag verblijven. Je reis moet bovendien een zakelijk of een toeristisch doel hebben. Een bezoek aan familie of vrienden is een toeristisch doel en is dus ook mogelijk. Met een eTA is het alleen toegestaan om met een vliegtuig het land binnen te komen.

Uiteraard heb je naast een eTA ook een geldig paspoort nodig om naar Canada te kunnen reizen. Dit paspoort moet geldig zijn tot na je vertrek. Bovendien is het verplicht om voordat je vertrekt naar Canada al een vliegticket in je bezit te hebben voor de terugreis of een doorreis naar een ander land. Tot slot is het mogelijk dat de douane bij aankomst vraagt bewijsstukken te overhandigen waaruit blijkt dat je een verblijf in Canada kunt bekostigen. Een eTA is niet geschikt wanneer je in Canada wilt wonen, werken of studeren. In die gevallen moet je een visum aanvragen.

Niet alleen voor Canada

eTA is een afkoring voor Electronic Travel Authorization. Het is eigenlijk een variant op een visum of een e-visum. Het aanvragen van een eTA is voor landen buiten de Europese Unie steeds vaker noodzakelijk. Het eTA vervangt in de meeste gevallen de papieren visums die in het land van bestemming op het vliegveld moesten worden aangeschaft. De kans dat een aanvraag wordt afgewezen is vrij klein. Het feit dat deze digitale reistoestemmingen de mogelijkheid bieden wat extra inkomsten te genereren is voor veel landen een reden om het aanvragen van deze digitale reisdocumenten te verplichten.

Goed voorbereid op reis

Een reis naar Canada wordt sowieso een geweldige ervaring. Canada biedt prachtige, ongerepte natuur en staat bekend om haar vriendelijke inwoners. Zorg er dus voor dat je op tijd een eTA aanvraagt, want zonder eTA kan je reis niet door gaan. Eenmaal goedgekeurd is je eTA 5 jaar geldig en mag je onbeperkt naar Canada reizen. Tijdens elke reis mag je maximaal 6 maanden in Canada blijven. Het aanvragen van een eTA gaat erg snel. Wanneer je het aanvraagformulier online invult heb je het meestal dezelfde dag al binnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *