Ontdek Canada’s meest bijzondere nationale parken

Noord-Amerika Reisinspiratie

Dé reden voor een vakantie naar Canada? Dat is uiteraard de ongerepte natuur! In dit onvergetelijke land ontdek je watervallen, bergen, elanden, wilde beren, gletsjers en nog vele andere natuurwonderen. Het ongeëvenaarde Canada is één en al natuur. Het bosrijke land telt dan ook 46 nationale parken. Krijg je al keuzestress? Lees dan zeker verder. Want wij pikten er voor jou alvast de vijf mooiste uit.

Banff National Park

Banff National Park is Canada’s oudste nationale park. Zijn eerste plaats is absoluut verdiend. Grote kans dat je het landschap herkent, want in Banff kan je het meest gefotografeerde panorama van Canada bewonderen: The Valley of the Ten Peaks. De Canadezen spreken ook wel over The Twenty Dollar View – ooit pronkte deze vallei op het Canadese 20 dollarbiljet. Banff trakteert je rijkelijk op álles wat de natuur te bieden heeft: indrukwekkende gletsjers, reusachtige bossen, betoverende meren en magnifieke heuvels.

Op verkenning in Banff? Maak dan zeker tijd voor een wandeling over de Rockpile Trail. Dit befaamde wandelpad bezorgt je zeker een onvergetelijke ervaring. Het pad leidt regelrecht naar het wereldberoemde uitzicht (vergeet je foto niet!). Met een lengte van slechts 300 meter, heb je bovendien geen excuus om het te missen!

Jasper National Park

Banff National Park wordt vaak in één adem met Jasper National Park genoemd. En dat is zeker terecht. Jasper National Park verwent toeristen met zijn kletterende watervallen, stomende hot springs en de indrukwekkende Colombia Icefield gletsjers. Maar er is nog meer! Een trip naar Jasper National Park is pas compleet met een bezoekje aan Maligne Lake. In het midden van dit meer vind je Spirit Island, een prachtlocatie die gegarandeerd unieke plaatjes oplevert.

Ben je een fervente skiër? Dan moet je zeker hier zijn. In Marmot Basis vind je 86 duizelingwekkende afdalingen. 86! Daarmee vormt het één van Canada’s uitgebreidste wintersportgebieden. Jasper is niet alleen in trek bij wintersporters, ook wildlife spotters halen er helemaal hun hart op. In het park tref je onder meer wolven, beren en elanden.

Cape Breton Highlands National park

Altijd te porren voor een sportieve uitdaging? Bij voorkeur in een fenomenaal landschap? Dan hoort Cape Breton uiteraard op je planning. Dit park in Nova Scotia telt maar liefst 26 wandelpaden. Je kan ze allemaal tussen mei en november bedwingen. Doen! Want ze zijn echt ongelofelijk divers. Indrukwekkende hoogvlaktes, kronkelende kustlijnen en woeste bossen: Cape Breton heeft het allemaal.

De Skyline Trail en Middle Head Trail zijn twee uitschieters die je al op enkele uren kan doen. Trek je er liever eens met de auto op uit? Dan zal Cape Bretons 300 kilometer lange Cabot Trail je beslist bekoren. Langs de weg wemelt het van de elanden. Al rijdend verbaas je je over het ruige landschap vol steile pieken en duizelingwekkende dalen.

Gros Morne National Park

Het Gros Morne National Park is wat minder populair dan het Banff en het Jasper. Zo heb je meteen dé reden om er heen te reizen: het is er heerlijk rustig. Gros Morne ligt op het eiland Newfoundland. Daardoor is het park geheel omgeven door fjorden, stranden en watervallen.

Ben je een stevige stapper? Leg dan alvast een voorraadje aan voor een flinke tocht over de Gros Morne Mountain Trail of de Western Brook Pond Trail. Onderweg kan je in één van de talrijke campings de nacht doorbrengen. Gebrand op een uitdagend avontuur? Dan is een pittige excursie met de zeekajak zeker iets voor jou!

Pacific Rim National Park

Droom je van een plek waar de diep groene regenwouden de oceaan raken? Die vind je in het Pacific Rim National Park. Gelegen aan de westkust, is dit wonderlijke park vanzelfsprekend bekend om zijn unieke ligging. Dit is dé locatie voor wie walvissen wil spotten of hunkert naar eindeloze wandeltochten tussen de adembenemende bergen, bossen en fjorden.

Het kleine stadje Tofino is een ideaal vertrekpunt. Maak zeker ook wat tijd voor de surfers van Long Beach, echte waaghalzen! Het havenplaatsje Ucluelet is ook altijd een bezoekje waard.

Belangrijke info voor je reis naar Canada

Helemaal overtuigd van Canada’s meest bijzondere nationale parken? Mooi! Alvorens je vertrekt, zijn er wel enkele dingen waar je zéker aan moet denken:

  • Canada telt twee officiële landstalen: Engels en Frans. In het oostelijke landgedeelte spreekt men Frans (zoals bijvoorbeeld in de provincie Quebec). In het westen kan je met Engels prima aan de slag.
  • Sinds 15 maart 2016 heeft iedere vliegtuigreiziger Canada een verplicht ETA nodig. Het ETA Canada aanvraagformulier is online verkrijgbaar. Via visumbuitenland.nl vraag je het snel en eenvoudig aan. Doe dit dus zeker vooraf!
  • In Canada betaal je met de Canadese dollar (dus niet de Amerikaanse!). Deze herken je aan het portret van Elizabeth II op de voorkant. Dat lees je goed: de 91-jarige Britse koningin is nog steeds het officiële staatshoofd.
  • Wil je meerdere parken bezichtigen? Dan schaf je beter eerst een Discovery Pass aan. Met deze pas mag je één jaar lang meer dan 100 nationale parken én een groot aantal historische plekken bezoeken. Zo moet je niet steeds entree betalen. En dat scheelt natuurlijk aardig wat geld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *