Het leukste van Buenos Aires

Bestemmingen Zuid-Amerika

In de maand van Argentinië hoort natuurlijk ook de mooie stad Buenos Aires. In totaal ben ik hier ruim drie weken verbleven en heb ik me geen moment verveeld. De stad is zo groot dat er voor ieder wel wat leuks te vinden is. Zelf kwam ik, net als wel meer Nederlanders, voor het eerst in aanraking met Buenos Aires door de serie Julia’s Tango en kan je niet anders dan deze stad op je bucketlist te zetten. Dit zijn mijn favorieten van de stad.

Palermo

Palermo is mijn favoriete wijk om te verblijven. De wijk wordt onderverdeeld in Palermo Hollywood, Palermo Soho en Palermo Viejo. Aan de namen van de subwijken kun je al zien dat het zich profileert als een ‘hippe’ wijk. Er zitten vele bijzondere en aparte hotspots door de hele wijk, cafés, restaurants, barretjes en clubs. Daarnaast vind je kleine unieke winkels met van alles en nog wat te koop. Van t-shirts tot kinderspeelgoed tot sieradenwinkels. ’s Avonds is het levendig op Plaza Serrano en Plaza Armenia waar je de terrassen en uitgaansgelegenheden vindt.

Mijn tip; wandel veel, heel veel! Op elke hoek en in elke straat vind je wat bijzonders. Van de drie weken in Buenos Aires, verbleef ik er twee in Palermo en elke dag ontdekte ik weer leuke nieuwe plekjes.

Mijn favoriete plekjes in Palermo

Picknicken

Buenos Aires heeft vele parken en ook in en rondom Palermo zijn er genoeg plekken om te picknicken. Voor het eten kun je langs bij een restaurantje op Calle Jorge Luis Borges waar je met een plastic bakje langs het buffet loopt en vers fruit, salades of andere lekkere dingen opgeschept. Vervolgens wordt je bakje gewogen en krijg je aan de hand daarvan te horen wat je moet betalen. Natuurlijk kun je ook bij een van de kaaswinkeltjes wijn, verschillende kazen, olijven of salades halen. Of als je van vette hap houdt zitten er op Calle Santa Fe meerdere pizzeria’s. Eenmaal het eten en drinken binnen is het alleen nog een kwestie van een park uitzoeken.

Uiteten

Las Cabras (C. Fitz Roy/C. El Salvador)
Dit gezellige restaurant heeft heerlijk (en goedkoop) eten. Het is een Parilla (steakrestaurant), maar ik heb er ook heerlijke quesadillas gegeten. Als je aan komt lopen staan de rode houten stoeltjes al klaar, maar het kan een hele tijd duren voordat je daadwerkelijk kunt zitten. De laatste keer dat ik geweest ben was er een wachttijd van een uur. Wil je niet wachten ga dan gelijk als ze openen om 8 uur in de avond.

Uitgaan

Podesta (C. Armenia)
Hier was ik met oud en nieuw en die avond draaide ze alleen maar Spaanstalige muziek, vooral Salsa en Bachata. Beneden is een zaal en boven kun je in de buitenlucht zitten aan een van de tafels. De sfeer, de muziek en alle mensen die er zijn om te dansen maakt het een geweldige plek.

La Boca

Over de wijk La Boca schreef ik al eerder, toeristisch, maar een bezoek waard. Al was het alleen maar om foto’s te maken.

San Telmo

San Telmo staat voornamelijk bekend om de markt die er elke zondag gehouden wordt. Een leuke markt om een keer overheen te lopen, maar je mist niets als je deze overslaat. Het zijn vooral veel toeristen met grote camera’s. Wel is het interessant om in San Telmo rond te lopen en de mooie gebouwen en vele graffiti te bewonderen.

Recoleta

De wijk Recoleta is waarschijnlijk de schoonste mooiste maar ook duurste wijk. Hier vind je de bekende begraafplaats van Recoleta waar ook Evita begraven ligt. Bij een wandeling door deze wijk loop je willekeurig tegen leuke winkeltjes en aparte musea aan. Zo kwam ik uit bij een kinderboekenwinkels met prachtige en bijzondere boeken en liep ik binnen bij een foto-expositie over de dieren van Antartica. Hou je van bibliotheken/boekenwinkels, loop dan zeker binnen bij El Ateneo, voorheen een theater nu een boekenwinkel.

Tangoshow of tangoles

Je bent natuurlijk in Argentinië, het land van de Tango, als je van dansen houdt of het leuk vindt om te bekijken moet je zeker naar een show gaan. Er zijn vele ‘toeristenshows’ inclusief diner, maar als je ter plekke navraagt vind je vast een goede plek om een show te bekijken. Zelf ben ik ook via via ergens terecht gekomen. Naast het bekijken van de tango kun je ook lessen nemen. Een voorbeeld hiervan is bij La Catedral (calle Sarmiento/Medrano), een school waar je voor 30 pesos (5 euro) mee mag doen. Je hoeft niet perse meerdere lessen te volgen, je kunt ook één avond langsgaan. Je krijgt eerst een les van 1 a 2 uur en dan is er vrijdansen.

Winkelen

Cordoba is de beste straat om te winkelen, maar deze is ellenlang. Vooral het stuk van de straat in Palermo en Recoleta is leuk om te winkelen. De grootste winkelstraat ligt in het centrum, Florida, hier  zitten de bekendste Argentijnse winkels, maar ook winkels zoals de Zara. Houd er rekening mee dat de seizoenen daar omgekeerd zijn, alhoewel ze hierdoor wel voor lopen op de mode.

Een avondwandeling langs de haven van Puerto Madero

Puerto Madero, een haven, is anders dan de rest van Buenos Aires, maar ’s avonds als alle lichtjes branden is het heel gezellig om langs het water te lopen. Begin dan bij La Casa Rosada, wat ’s nachts ook verlicht is, vanaf daar kun je richting de haven lopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *