5 fantastische ideeën voor je vakantiefoto’s

Reisinspiratie

Met de komst van de digitale camera en elke mobiele telefoon die voorzien is van een camera, kan iedereen een fotograaf zijn. We zijn niet meer gebonden aan het aantal foto’s die op een rolletje kunnen en daardoor kunnen we tijdens onze vakantie onbeperkt foto’s maken. Een nadeel heeft dit ook, namelijk dat veel foto’s ongebruikt op de harde schijf blijven staan en er niets mee gebeurd. Daarom hier vijf ideeën hoe je je vakantiefoto’s op een zo originele manier kunt presenteren, zodat ook anderen van je vakantiefoto’s kunnen genieten.

1. Foto op hout

Je kunt natuurlijk je foto’s uitprinten, maar foto’s op papier zijn niet zo speciaal. Daarom kan je er ook voor kiezen om je mooiste vakantiefoto op hout af te drukken. De kleuren van de foto komen helemaal mooi naar voren als je ze op hout met een whitewash afwerking afdrukt en een houten foto zal ideaal staan tussen een paar planten in de vensterbank of op het dressoir. Het laten afdrukken van een foto op hout kan onder andere bij Herinneringenoplinnen.nl.

2. Magneten

Je kent ze vast wel, mensen die hun hele koelkast vol hebben hangen met magneten. Er zijn mensen die een magneet kopen in elk land waar ze geweest zijn. Zo hebben ze een bewijs dat ze het betreffende land toch echt wel bezocht hebben. Dit kun je nog veel persoonlijker maken. Je kunt namelijk van je vakantiefoto’s ook een magneet laten maken. Vol trots kan je iedereen tonen, dat je toch werkelijk in een bepaald land bent geweest en telkens als je de koelkast gebruikt wordt je weer even aan een mooi vakantiemoment herinnert.

3. Kalender

De verjaardagskalenders op het toilet zijn ook al zo befaamd. Vooral omdat het vaak saaie kalenders zijn met de standaard natuurplaatjes. Met veel meer plezier zit je nu op het toilet, wanneer je een fraaie verjaardagskalender van je vakantiefoto’s maakt. Je moeder zal ook dolblij zijn om zo’n persoonlijk cadeau voor moederdag of verjaardag te krijgen.

4. Desktop slideshow

Wanneer je vakantiefoto’s toch op je pc of laptop staan, dan kun je ze net zo goed vanaf daar nuttig inzetten, door ze te gebruiken voor een screensaver. Hoewel het gebruik van een screensaver al helemaal uit de mode is geraakt, kunnen je foto’s nog ideaal gebruikt worden om ze beeldvullend op je scherm naar voren te laten komen. Ga dus weer lekker ouderwets aan de slag om je eigen persoonlijke screensaver te ontwerpen. Via deze youtube video kun je zelf een eigen slideshow maken.

5. Blog

Miljoenen mensen houden tegenwoordig een blog bij. En het is ook zo gemakkelijk om dit te doen, omdat alle gereedschappen hiervoor online makkelijk voorhanden zijn. Het is een ideaal platform om je mooiste vakantiefoto’s aan de wereld te tonen, maar je kan er ook al je reisavonturen kwijt. Zo kunnen mensen je ook nog eens tijdens je reis volgen. Als je dan weer thuis bent en je oude berichten naleest en de geposte foto’s bekijkt, komen ook de vakantieherinneringen vanzelf weer terug.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *