Ideeën waarmee je ook aan de natuur denkt voordat je op vakantie vertrekt!

Reisinspiratie

Steeds vaker zien we dat de natuur wordt aangetast door toerisme. Er zijn ontelbaar veel plekjes met prachtige natuur, die we het liefst allemaal zouden willen zien. Om deze plekken te kunnen blijven zien, is het daarom des te belangrijk dat we zo goed mogelijk met de natuur omgaan. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om het vliegtuig te laten staan wanneer mogelijk, maar ook bij het inpakken van je koffer of het achterlaten van je huis kun je milieubewuste keuzes maken. Hieronder vind je een aantal ideeën, waarmee je voortaan ook aan de natuur denkt wanneer je op vakantie gaat.

Natuurlijke producten op je paklijst

Tegenwoordig nemen we steeds meer verzorgingsproducten mee op vakantie. Vooral wanneer je in de toilettas van een vrouw kijkt dan zit deze vaak vol met veel verschillende middeltjes. Je hebt er misschien niet eerder aan gedacht, maar hierbij kun je ook rekening houden met de natuur. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om producten te gebruiken die geen chemicaliën bevatten en erop te letten hoe producten geproduceerd worden. Je zal waarschijnlijk niet in één keer al je verzorgingsproducten willen vervangen, maar begin bijvoorbeeld eens met het gebruik van natuurlijke shampoo. Dan heb je in ieder geval de eerste stap gezet!

Voorkom dat apparaten onnodig energie verbruiken

Zorg ervoor dat je al je apparaten goed controleert voor vertrek. Haal alle stekkers uit de stopcontacten, want dat koffiezetapparaat of de TV wordt toch niet gebruikt tijdens jouw afwezigheid. Ook is het verstandig om de vriezer te laten ontdooien. Juist wanneer het warm weer is in Nederland dan verbruiken vriezers extra veel stroom. Dit geldt natuurlijk ook voor de koelkast. Daarnaast is het ook niet nodig om de kachel aan te hebben staan. Het is aan te raden, om de thermostaat op 15 graden te zetten. Dan loop je niet de kans dat de verwarming aanspringt wanneer het in Nederland toch kouder wordt.

Kies eens voor een fietsvakantie

Wanneer we vakantieplannen maken dan denken we al gauw aan verre bestemmingen waar je niet zomaar komt zonder het gebruik van een vliegtuig, auto, bus of trein. Ook zie je dat er veel mensen zijn die meerdere keren per jaar op vakantie gaan. Dit is veel anders dan 30 jaar geleden, toen het bijvoorbeeld nog veel kostbaarder was om te vliegen. Wat we vaak vergeten, is dat we in Nederland en rondom de grenzen ook prachtige bestemmingen hebben. Denk bijvoorbeeld aan de Ardennen, het mooie Limburgse heuvellandschap of het Nederlandse Venetië in Giethoorn. Hoe leuk is het om deze plekken aan te doen tijden een fietsvakantie. Je zal merken dat je veel meer op de fiets kunt doen dan je van tevoren had verwacht. Naast dat het een stuk groener is, kom je dan ook nog eens fit terug van vakantie! Vervang daarom één keer per jaar een verre vakantie door een fietsvakantie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *