Tips voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao

Reisinspiratie

Een vakantie naar Curaçao staat garant voor wuivende palmbomen, zonnig weer, witte zandstranden en turquoise wateren. Dit Caribische Eiland is niet voor niets onder Nederlanders een van de populairste bestemmingen voor een zonvakantie. Curaçao is een vakantieparadijs van ruim 400 km² waar je alle zorgen vergeet. Dit caribische eiland heeft enorm veel te bieden. Daarom geven wij een aantal tips voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao!

Tip 1. Huur een auto

Een auto huren op Curaçao is absoluut een aanrader. Op het eiland is het openbaar een stuk minder goed geregeld dan wij in Nederland gewend zijn. Ook zijn taxi’s vrij prijzig. Het huren van een auto is daarentegen redelijk goedkoop. Wil je de mooiste plekjes van het eiland zien? Dan is een auto huren een goed idee. Wel is het belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare autoverhuur. Verder moet je op een aantal punten letten: lees daarom deze tips!

Tip 2. Denk aan de zonkracht

De zonkracht op Curaçao is zeer sterk, waardoor je erg snel kunt verbranden. Daarom is het belangrijk om goed in te smeren met zonnebrand met een hoge factor. Ook wordt aangeraden om tussen 12:00 en 15:00 uit de zon te blijven. Tijdens deze uren heeft de zon de hoogst haalbare UV-kracht.

Tip 3. Mooie strandjes

Tijdens je vakantie kan je er natuurlijk voor kiezen om elke dag op hetzelfde strandje in de buurt van je hotel of appartement te gaan liggen. Maar hoe leuk is het om te zoeken naar mooie en “geheime” strandjes op Curaçao? Huur een scooter of ga met je huurauto op zoek naar mooie stranden op het eiland. Er zijn genoeg prachtige strandjes met wit zand te ontdekken. Ook is het leuk om te snorkelen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *